Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Tony Carmona i una làpida de fons.

El món de la música espanyola, de dol: mor Tony Carmona

La localitat andalusa de Puente Genil ha perdut un dels músics més emblemàtics

El músic espanyol Tony Carmona ha mort aquesta matinada, a 70 anys, a l'Hospital Universitari de Reina Sofía a la província de Còrdova, a Andalusia.

Les defuncions sempre van acompanyades de la commoció de familiars i persones properes a les víctimes. És una situació en què el dolor i l'angoixa s'apoderen dels afectats. 

En aquest cas, es tracta, a més, d'una figura popular i rellevant per la societat. Així, la mort de músics, actors o esportistes poden arribar, fins i tot, a commocionar gran part del públic. 

La recent mort de Carmona, doncs, ha deixat impactats els habitants de Puente Genil i ha generat un gran enrenou nacional. Una pèrdua important per la música espanyola.

Tony Carmona, un músic mític

Antonio Carmona Franco, de nom artístic Tony Carmona, ha mort aquesta matinada a causa d'una malaltia que no ha pogut superar. Després de molts anys de lluita i superació, ha sucumbit al patiment que tenia a 70 anys.

El músic s'havia convertit en una personalitat emblemàtica de la localitat del sud i va transcendir a nivell nacional. Era un gran aficionat de la música i va saber dedicar-s'hi professionalment.

La seva vocació artística es va presentar a una edat primerenca, ja que amb 13 anys va començar la seva aventura musical. Va començar a tocar el piano, la guitarra i el baix, ampliant els seus coneixements i dots artístics.

Durant els últims anys de la seva vida va treballar per a l'Organització Nacional de Cecs (ONCE) on va tenir un gran afecte. En la seva estada, va col·laborar amb molts projectes i posava la seva música a disposició de tots els esdeveniments que se celebraven.

Cada any, les festes de la localitat comptaven amb les seves actuacions i era l'encarregat d'amenitzar les tardes i nits de celebració. Molts vilatans gaudien dels seus espectacles i aconseguia atraure persones dels pobles del costat.

L'èxit local el va portar a expandir els seus espectacles i a formar part de gires entre els pobles del sud. El seu públic va créixer de manera vertiginosa i es va convertir en un habitual de les festes locals.

La seva trajectòria professional ha estat plena d'èxits i ha format part d'alguns grups rellevants, com ara Els Pontys o la Orquestra Badía. 

També va participar als Wándalos o als Matopavis, on oferien actuacions d'allò més divertides. Durant els seus últims 20 anys, ha format part de duos i trios, però també ha actuat en solitari i s'ha guanyat l'afecte de tot el món.

Tothom coincidia en la imatge que tenien del músic. Tots asseguren que era una persona agradable, simpàtica i molt propera i lamenten enormement la seva pèrdua.

Tot el poble i les zones properes asseguren que el seu record estarà sempre entre ells. Tothom recordarà els espectacles amb un somriure a la cara i molt d'afecte.

Carmona estarà sempre present a les festes locals i asseguren que durant la seva absència serà molt evident. Els veïns i els vilatans estan molt bolcats amb la seva família, que està passant per un moment delicat.

El funeral tindrà lloc al santuari Jesús Nazareno de la localitat, el 28 de setembre a les 11:00 hores del matí. Tots els familiars, amics i seguidors de músic i donaran l'últim adeu.