Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol rogenca a Olèrdola, Alt Penedès

Primers canvis en les TºC que aniran a més els dies vinents: Temps a Catalunya el dimarts 28 de setembre

Anirem deixant enrere l’estiuet tan càlid dels darrers dies. També viurem alguns canvis en el cel que tindran continuïtat i que deixaran sortides i postes de sol enceses

La setmana ha començat amb una calor força atípica per l’època. Una situació d’estiuet que començarà a recular a partir d’aquest mateix dimarts, 28 de setembre. Les temperatures ja baixaran una mica, localment amb ganes, tot i que seguirà l’ambient més aviat càlid al migdia.

Tot plegat amb noves bandes de núvols alts i mitjans que seran fins i tot més freqüents que dilluns. Cel enterbolit en conjunt o localment mig ennuvolat, però sense pluja. Tot i això, al matí farà força sol entre Barcelona i Girona i a la tarda com més a Ponent amb algunes sortides i postes de sol rogenques i espectaculars.

A partir de dimecres, les temperatures baixaran encara més i l’ambient serà més habitual de la tardor en conjunt. Els núvols aniran a més a punts del litoral, prelitoral, Catalunya Central i nord-est, on s’escaparan alguns ruixats dispersos.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Les TºC comencen a baixar

Pel que fa a les temperatures, començaran a baixar de dia a pràcticament tot arreu. El descens pot ser localment marcat en alguns punts, especialment al litoral i prelitoral. D’aquesta manera, les màximes més altes quedaran entre els 24º i 29º, però més baixes al Pirineu i altres zones de muntanya.

De nit seguirà fent fresca en conjunt o ambient suau a la costa, amb mínimes lleugerament més altes.

Més bandes de núvols

Si ens fixem en l’estat de cel, ens arribaran més bandes de núvols alts i mitjans d’oest a est. Això farà que el cel estigui enterbolit en conjunt o localment mig ennuvolat, però no s’espera pluja. També hi haurà nuvolades de tarda a punts de muntanya sense més conseqüències.

Tot i això, al matí hi haurà molt més sol que núvols entre Barcelona i Girona. En canvi, a la tarda el sol guanyarà clarament terreny com més a Ponent. Un dia de cel canviant però sense precipitacions per aprofitar.

Més canvis els dies vinents

De cara al dimecres, entrarà el vent de tramuntana i mestral a l’Ebre i a l’Empordà. Això farà que les temperatures baixin més amb ambient més normal per tronar-nos a la tardor. Aquest canvi també farà augmentar els intervals de núvols al litoral, prelitoral i Catalunya Central.

Serà en aquestes zones on es poden escapar alguns ruixats dispersos. Seguim pendents dels canvis que poden arribar de cara al cap de setmana en forma de pluges a diverses comarques. Passi el que passi, sembla que els termòmetres ja es mantindran normalitzats amb poca calor al migdia i fresca de nit.