Almenys 12 morts a Itàlia pel fort temporal de pluges i vent

L’aeroport de Gènova està tancat des de dilluns, més de 20.000 abonats s’han quedat sense llum i la ciutat de Venècia pateix les inundacions més importants dels últims 10 anys

El fort temporal de pluja i vent, que ha estat batejat com a borrasca ‘Adrià’, ja ha causat almenys 12 morts a Itàlia. Una de les regions més afectades és la de Ligúria, on l’aeroport de Gènova està tancat des de dilluns i més de 20.000 abonats s’han quedat sense llum. A més, Portofino ha quedat aïllat a causa dels greus efectes de la tempesta al golf de Tigullio.

Per altra banda, nombroses escoles estan tancades pel temporal i alguns punts turístics també, inclosa la capital Roma, com per exemple el Colisseu. L’aigua també ha malmès algunes obres d’art, com per exemple dos tapissos de Joan Miró, valorats en mig milió d’euros cadascun, del Palazzo Zaguri.

Els arbres han caigut per la força del vent i han causat nombroses víctimes
Els arbres han caigut per la força del vent i han causat nombroses víctimes | EFE

 

 

Un bomber mort entre les 12 víctimes

Entre les 12 víctimes mortals pel temporal, destaca la mort d’un bomber del Tirol del Sud  que treballava en les tasques de rescat de persones afectades per les pluges i el vent. La majoria de morts, però, s’han produït per la caiguda d’arbres, mentre que també hi ha desenes de ferits  a les zones més afectades.

A la població de Castrocielo, a la regió del Laci, ubicada al centre del país, dues persones han morts quan ha caigut un arbre sobre el cotxe on anaven. Una altra persona també ha mort a causa de la caiguda d’un arbre a Terracina, municipi molt proper al primer, on també hi ha 2 ferits greus. A més, un pescador ha mort ofegat al llac de Levico i una dona s’ha ofegat en una torrentada a Dimaro. 

La pitjor inundació a Venècia des del 2008

El temporal ha fet pujar la marea fins a un metre i mig sobre el nivell del mar a Venècia, on la majoria de carrers i la coneguda plaça de San Marco han quedat completament inundats. Un augment de la marea que no es veia a la ciutat dels canals des de feia 10 anys, concretament des de l’any 2008. El fenomen, conegut com a ‘acqua alta’, ha sorprès als turistes i ha provocat la suspensió dels transports, com ara el conegut ‘Vaporetto’.

De cara a les properes hores, s’espera que torni a ploure força durant tot el dimecres  en aquestes zones afectades pel temporal. De fet, sis regions segueixen en alerta vermella, concretament la Llombardia, el Vèneto, el Friül-Venècia Júlia, la Ligúria, el Trentino-Südtirol i els Arbuços.