Els Mossos eleven el nivell d'alerta per possibles disturbis durant l'1-O

La policia catalana veu un risc alt de «conflictivitat» en el segon aniversari del referèndum

Els Mossos, a Gràcia
Desplegament de seguretat dels Mossos | Twitter

Els Mossos d'Esquadra han elevat el nivell d'alerta per evitar possibles incidents coincidint amb el segon aniversari del referèndum de l'1-O. La decisió vindria a reforçar el dispositiu Minerva de seguretat, després de les dades recopilades per la Comissaria General d'Informació, segons avançava 'El Periódico'. 

La Brigada d'Informació de la policia catalana veu clars indicis per considerar que en els pròxims dies existirà un alt risc «de conflictivitat». Per aquest motiu s'augmentarà la presència i vigilància policial en seus judicials, de partits polítics o edificis estatals com delegacions del govern central. 

MOSSOS
Els Mossos d'Esquadra reforçaran la seguretat davant possibles manifestacions independentistes | Catalunya Diari

 

Desplegament fins que es conegui la sentència

La cúpula policial ja ha posat en coneixement d'aquesta mesura a tots els comandaments superiors i està previst que el cap dels Mossos, Eduard Sallent n'informi aquesta tarda als sindicats policials. Tot apunta que aquest reforç de la seguretat s'allargarà fins a les reaccions posteriors a la sentència del judici pel procés, previsiblement fins al 10 de novembre.

Tots els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra estaran ja activats aquest 1 d'octubre. En principi, la policia catalana s'encarregarà de les tasques de protecció de la via pública i la Policia Nacional i la Guàrdia Civil dels edificis de la seva competència.  

L'operatiu Minerva es va iniciar l'abril de 2018 com una evolució de l'Àgora, que va estar actiu durant la tardor de 2017. Aquesta operació de seguretat compta amb quatre punts principals d'actuació: 'Toga', davant seus judicials, 'Estadi', davant organismes estatals i europeus, 'Fòrum', davant seus de partits polítics' i 'Àgora', desplegaments davant manifestacions o concentracions. 

També et pot interessar...  

 


Comentaris
Lola
A veurà si ho entenc si augmentan el sou als polis ya no molesten les famílies O sigui si augmenten el sous dels catalans les espanyes ya no ens molestaran senyor ribera amb vostè li falta un curs per acabà O sigui si ens alimenten el sou als catalans ya no ens molesta teu oooooole

envia el comentari