bebe

Júlia i Marc, els noms més posats entre els bebès nascuts a Catalunya el 2018

Marc segueix sent el nom de nadó més freqüent i Júlia ho és per segon any consecutiu

Marc i Júlia van ser els noms més posats als nadons de Catalunya el 2018.  Els dos noms repeteixen pòdium, ja que Marc és el nom més posat en territori català des de fa 22 anys, i Júlia encapçala la llista per segon any consecutiu superant a Martina, així ho ha fet públic l'Institut d'Estadística de Catalunya —Idescat— aquest mateix dilluns.

Els noms més posats 

El nom de Marc encapçala la llista  amb 640 nadons, i és seguit per  Pol  (548), Àlex o Álex (499) , Jan (489) i Nil  (461). Quant als noms de nena, Júlia o Julia és el primer de la llista amb 587 nadons, seguit per  Martina  (522), Emma  (519), Maria o María (466) i  Lucía (441).

Les mateixes dades, obtingudes del registre civil, indiquen que Marc és  un dels cinc noms de nen més posats a totes les comarques, encara que és superat a les comarques Gironines  per Pol, a les Terres de l'Ebre  per Martí i al  Penedès, comarques centrals i Pirineu  per Jan. Respecte a les nenes, Júlia destaca en l'àmbit metropolità, les comarques de Girona, les Terres de l'Ebre, les comarques centrals i el Camp de Tarragona, lloc on comparteix la primera posició amb Emma. Ona, en canvi, és el nom més posat a les nenes de les comarques de Ponent, mentre que Aina i Martina ho són a l'Alt Pirineu i l'Aràn, i Laia ho és al Penedès

També et pot interessar...