Els atemptats de Cambrils l'agost del 2017

Els mossos que van abatre els terroristes del 17-A demanden la Generalitat

Reclamen una indemnització d'1,2 milions d'euros pels danys i perjudicis que van patir durant l'acte de servei

Els quatre agents dels Mossos d'Esquadra que van abatre als terroristes autors dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils han demandat a la Conselleria d'Interior. Reclamen una indemnització d'1,2 milions d'euros pels danys i perjudicis que van patir durant l'acte de servei.

Segons ha avançat El País, l'advocat del sindicat Uspac dels Mossos, José Antonio Bitos, ha explicat que «els quatre agents van neutralitzar la cèl·lula terrorista i en aquesta actuació van resultar ferits de diversa consideració».

Cal destacar que la demanda s'ha presentat als jutjats contenciós de Barcelona després que el Departament d'Interior els denegués les indemnitzacions que van sol·licitar el desembre passat. 

«Han de pidolar pels tribunals»

«Han estat víctimes d'un atemptat i són víctimes perquè han d'anar pidolant pels tribunals els drets que els són propis i se'ls han de reconèixer. No tenim resposta», diu el seu advocat. 

A més a més, Bitos ha explicat que dos dels agents van ser presents en l'atac a Cambrils durant la matinada del 18 d'agost de 2017, i que un d'ells va ser protagonista «d'un enfrontament directe».  

L'altre va abatre a quatre dels cinc membres de la cèl·lula sobre les 01:30 hores en la mateixa localitat, quan un vehicle va accelerar en adonar-se de la presència policial envestint a una agent. Aleshores fins a quatre ocupants van sortir del vehicle i van ser abatuts per l'agent. 

A més a més, els altres dos policies que també fan la demanda van ser els agents dels Mossos d'Esquadra que van matar l'autor de l'atemptat de la Rambla a Subirats. 

Mossos d'Esquadra
Alguns dels Mossos encara arrosseguen seqüèles psicològiques després dels atemptats viscuts a les ciutats de Barcelona i Cambrils. | CatalunyaDiari

Seqüeles psicològiques 

Finalment, cal destacar que els agents dels Mossos d'Esquadra esmentats arrosseguen diferents seqüeles psicològiques. 

Fins i tot, en un dels casos, un dels policies demana que se li declari la incapacitat permanent per exercir la seva professió, ja que va abatre abatre a trets els membres de la cèl·lula terrorista.

Els agents, això sí, van ser reconeguts com a víctimes del terrorisme pel Ministeri d'Interior.