Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Uns agents dels Mossos d'Esquadra realitzant un control policial

Els Mossos aixequen 1.306 actes en 5 mesos a conductors per saltar-se el confinament

Un 95% dels casos han estat per incomplir les restriccions perimetrals de mobilitat

L'índex del risc de la Covid-19 a la Vall d'Aran és el pitjor de tot Catalunya. De fet, aquest matí, els Mossos han intensificat els controls, en què, tanmateix, detecten centenars de conductors que al·leguen motius laborals per viatjar. Entre el 26 d'octubre del 2020 i aquest febrer de 2021, els Mossos d'Esquadra han aixecat un total de 1.036 actes a conductors a la zona de la Vall d'Aran i a l'Alta Ribagorça, tal com relata el mitjà 'La Manyana'.

En aquest sentit, un 95% dels casos han estat per incomplir les restriccions perimetrals de mobilitat. De fet, el passat cap de setmana es van realitzar 50 controls, en els quals es van interposar un total de 188 actes per aquest motiu esmentat. Els Mossos, per la seva banda, afirmen aplicar la normativa vigent del Procicat, subjecte a canvis.

Agents critiquen la problemàtica

Alguns agents indiquen que «nosaltres no podem posar en dubte el justificant laboral que et presenta una persona de Madrid», però «a Vaquèira Beret no es fan els controls que s'haurien de fer». Així, asseguren que «per això les dades de Covid estan com estan a Vielha». I és que la Vall d'Aran té l'índex de risc comarcal de la Covid-19 més alt de Catalunya, amb 1.010,92 punts. A més, afegeixen els mossos, «puja molta gent de fora i pràcticament tothom ve de Madrid. Tots amb justificants per temes immobiliaris. Ho justifiquen d'aquesta manera i ens posen en una situació incòmoda».

Agents destinats a aquestes comarques argumenten al mitjà que «si les mesures de control s'intensifiquessin en zones properes a les pistes de Vaquèira, molta d'aquesta gent no pujaria». Lamenten que tot i l'increment dels controls, la situació no varia. Cal recordar que la consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que els desplaçaments de gent de fora a la Vall d'Aran no només tenien lloc els caps de setmana, i, en paral·lel, va aprofitar per fer una crida a respectar les restriccions i evitar l'increment del risc de contagi a la comarca.

Des del Govern d'Aran, de fet, demanen més mesures i controls per part de l'Executiu català. El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Vielha, Alberto López, va afirmar que la situació «és molt preocupant» i va criticar «la inacció» del Govern.