Fotomuntatje mòvil i Mossos

Els Mossos alerten sobre l'SMS que mai has d'obrir: podries perdre-ho tot

És molt important no clicar cap enllaç que rebis

Cada vegada els delinqüents se les enginyen per captar a noves víctimes de formes diferents. Avui dia, una de les formes més comunes és a través dels dispositius mòbils.

És per això que els Mossos d'Esquadra han compartit un vídeo per informar els usuaris i avisar-los sobre una pràctica molt recurrent: el Smishing.

El mètode digital d'estafa a través d'enllaços i arxius

El Smishing és un  intent d'estafa que es fa a través de l'SMS. Els delinqüents t'envien un missatge al mòbil fent-se passar per una empresa o una entitat bancària i et demanen les teves dades personals o bancàries.

D'aquesta manera es fan amb la teva informació i procedeixen amb l'estafa. 

Les estafes digitals sempre segueixen aquest patró. Primerament, t'envien un missatge amb un enllaç o arxiu per descarregar, i un cop el destinatari ha fet clic en ells, l'estafador aconsegueix la informació que volia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els Mossos comparteixen un vídeo informant sobre el Smishing

Els Mossos d'Esquadra són els primers que reben una trucada quan alguna víctima del smishing s'ha trobat amb moviments sospitosos al seu compte bancari.

A través de les seves xarxes socials han compartit un vídeo per a conscienciar als usuaris i explicar-los de quina forma han d'actuar si mai reben un missatge sospitós.

És important seguir els consells dels Mossos per prevenir ser víctimes de l'estafa

Els Mossos remarquen la importància de no clicar cap mena d'enllaç si sospitem del missatge que hem rebut o si el seu origen és desconegut. D'aquesta forma podem evitar que els estafadors tinguin accés a la nostra informació sensible.

És molt important que s'esborri immediatament el missatge rebut i s'actualitzi el sistema operatiu dels dispositius mòbils. A més és indispensable  canviar les contrasenyes si creiem que hem estat una víctima del smishing.

Imatge mòvil amb estafa
Els estafadors actuen on cop accedeixes a l'enllaç que t'han enviat | Europa Press

El Smishing és un mètode d'estafa molt recurrent

L'objectiu d'aquest mètode d'estafa és fer-se amb informació beneficiosa, com ara dades personals o bancàries. És molt important no caure en la trampa i si es rep un missatge sospitós, no fer clic mai als enllaços o arxius per descarregar.

En el cas que es faci, s'han de guardar les proves i denunciar als Mossos d'Esquadra, ja que amb aquest tipus d'estafa es poden perdre molts diners.