Muntatge fotogràfic amb la imatge d'un telèfon mòbil i una imatge d'una estafa de phishing de Correos

Els Mossos alerten sobre l'estafa de la 'comanda de Correus': t'ho poden prendre tot

L'engany es pot cometre a través d'un correu electrònic

La tecnologia s'ha convertit en la nostra gran aliada, però també en el nostre enemic. Costa imaginar-se que faríem sense ella, però, segurament, no patiríem certs riscos. A Internet s'hi amaguen persones de tota mena, i per això hem de vigilar amb els missatges que ens arribem i amb les pàgines web que visitem.

Ja fa setmanes que els Mossos d'Esquadra han detectat diferents casos d'estafa, en els quals els lladres suplanten la identitat de persones, entitats bancàries, empreses o autoritats.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'últim avís dels Mossos

L'últim avís dels Mossos d'Esquadra ha estat aquest dijous, 10 d'agost, relacionat amb la suplantació d'identitat de Correos. Un avís on els delinqüents repliquen el missatge de recepció d'una comanda online que et portaria Correos a casa, i resultaria ser una pàgina web falsa.

En el cas que ha compartit la policia catalana, els estafadors es farien passar per Correos. «Si reps un missatge d'avís de recepció d'una comanda online, assegura't que la comunicació sigui certa. Hi ha falsos avisos que són estafes de phishing i smishing», han indicat.

«Ves als webs oficials per verificar l'estat de qualsevol enviament i no cliquis enllaços sospitosos», recomanen. 

El missatge del qual alerta la policia catalana indica que no has indicat correctament la direcció del domicili i, per tant, el repartidor no pot deixar-te el paquet a casa. Per tal de robar-te les dades adjunten un enllaç on, suposadament, has d'escollir una nova direcció i pagar 1,96 euros per tal de rebre la comanda.

Tot just en pagar la quantitat i omplir les dades requerides en l'enllaç, els estafadors es fan amb totes les teves dades i poden buidar-te el compte. 

«Hola, t'informem que el teu envio ES63****77 ha sortit dels nostres magatzems, però no podem entregar-li dins de la data estimada a causa d'una direcció incorrecta ingressada pel remitent. Si us plau, enviï la seva direcció correcta i pagui (1,96 euros) tarifes pel nou intent d'enviament per rebre'l avui», indiquen suplantant la imatge de Correos.

Amb tot, aquest no és l'únic avís d'estafa que ha emès la policia. Coincidint amb el període estival, els Mossos han alertat de diferents tipus de phishing i smishing des del començament de l'estiu.