Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Patrulla Mossos

Els Mossos anuncien que aquest cap de setmana faran 100 controls per tot Catalunya

Aquestes mesures s'han publicat després que des de principi de novembre han mort dotze persones en accidents viaris

El conseller d'interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que aquest cap de setmana Mossos d'Esquadra dura a terme una campanya massiva de controls de trànsit. L'anunci d'aquest programa s'ha publicat després que aquest novembre dotze persones hagi mort en accidents. Aquesta xifra duplica el mes del passat 2019. 

Els Mossos faran aproximadament cent controls al conjunt de la xarxa viària catalana, amb vehicles logotipats i altres que no. L'objectiu és denunciar l'excés de velocitat i la conducció imprudent. També s'incrementaran els radars de velocitat i es faran controls específics a l'AP-7

Cal extremar la prudència

Davant l'augment de la sinistralitat a la carretera, Interior ha decidit intervenir amb un major nombre de mesures per mirar de reduir els accidents. Es realitzaran més de cent controls aquest cap de setmana a tot el territori. Els Mossos es desplegaran amb controls estàtics i mòbils i també operarà l'helicòpter del Servei Català de Trànsit (SCT).

Elena, aquest divendres, divuit de novembre, ha demanat «extremar la prudència» i ha recordat que «cada víctima és una tragèdia». Fins al dia d'avui han estat dotze les persones que han perdut la vida en un accident de trànsit a les carreteres de Catalunya. Entre aquestes hi ha un vianant, tres motoristes i una ciclista.

En les darreres vint-i-quatre hores, tres persones han mort a l'asfalt. A causa d'això, els Mossos vigilaran el comportament en la conducció en vies amb afluència de ciclistes i l'excés de velocitat, entre altres infraccions i imprudències. Trànsit també instal·larà més radars en diversos punts de la xarxa viària i hi haurà controls específics a l'AP-7.

De cara a la setmana vinent, més controls

«Les causes tenen nom i cognom i som nosaltres mateixos», ha advertit Elena, acompanyat pel director del SCT, Ramon Lamiel. El conseller ha apel·lat a la responsabilitat dels conductors, sobretot en l'excés de velocitat i en les distraccions. Altrament, la setmana vinent, el SCT es coordinarà amb els Mossos i les policies locals de diversos municipis en una campanya de controls a camions i furgonetes.

El repunt de la sinistralitat aquest novembre s'ha produït després de dos mesos en què hi va haver reduccions significatives de l'accidentalitat. Al novembre hi ha hagut onze accidents mortals amb dotze persones que han perdut la vida. El passat 2019, fins al dia divuit, hi havia hagut sis víctimes en sis sinistres viaris.

L'augment s'ha concentrat sobretot a la demarcació de Girona, amb tres víctimes mortals, mentre que el mateix període de 2019 no hi ha hagut cap. Enguany, 143 persones han mort en accidents de trànsit a les carreteres catalanes. En els primers mesos de l'any, també es va produir un augment de la sinistralitat i Trànsit va intensificar les mesures de control i sensibilització.