Imatge de dues dones a la Barceloneta sota la pluja.

Alerta per pluges imminents aquest divendres a Catalunya: avisos en 20 comarques

Serà la primera mostra d'un cap de setmana on s'experimentarà una baixada general de les temperatures

Arriba un canvi de temps a Catalunya. I arriba ja, a partir d'aquest divendres a la tarda. La primera mostra en seran els ruixats i tempestes que hi ha previstos aquesta tarda a la costa de Barcelona i Girona

Segons el Meteocat, a partir de les tres de la tarda d'aquest divendres, 18 de novembre, s'esperen ruixats al Garraf, al Baix Llobregat, al Barcelonès, al Maresme, al Vallès Occidental, al Vallès Oriental, la Selva, al Gironès, al Baix Empordà, al Pla de l'Estany, al Berguedà, a Osona, a la Garrotxa, a l'Alta Ribagorça i al Pallars Jussà. Al Ripollès, a la Cerdanya, a l'Alt Urgell, al Pallars Sobirà i a la Val d'Aran

Pluges i baixada de les temperatures

El meteocat explica que, a partir de migdia, s'esperen xàfecs a la meitat est, al Pirineu i a punts de l'extrem sud, que a partir del vespre tendiran a quedar restringits a punts del quadrant nord-est, sector central del litoral i vessant nord del Pirineu. 

Cal destacar, però, que els ruixats seran febles o moderats, i acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants. 

Pluges
Alerta a les comarques de Barcelona i Girona per pluges i tempestes al llarg d'aquesta tarda de divendres, 18 de novembre. | Europa Press

Cap de setmana de canvi de temps

De fet, s'espera que aquest cap de setmana Catalunya experimenti un canvi de temps. Per tant, les pluges d'aquest divendres només seran un preludi del què passarà. 

Dissabte i diumenge estaran marcats pel vent. L'arribada del vent de nord; de tramuntana i mestral faran que les temperatures disminueixin a tot el país (fins i tot, per sota del que s'esperaria en aquesta època de l'any). 

A més a més, cal destacar que tant dissabte, 19 de novembre, com diumenge, 20 de novembre; la Catalunya Central, les terres de Ponent i al Pirineu es llevaran amb glaçades.