Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra, en un control.

Els Mossos cobraran una paga de 152 euros per treballar a les eleccions

El Govern està convençut que diumenge es podran proclamar els resultats
Un agent dels Mossos d'Esquadra agafant l'escultura dels Jocs Olímpics recuperada a Barcelona
El Govern està convençut que diumenge es podran proclamar els resultats i que es constituiran les meses  | Mossos d'Esquadra

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts augmentar la retribució als Mossos d'Esquadra i policies locals que treballin en el dispositiu electoral del pròxim 14 de febrer. Els policies rebran una paga de 152 euros, davant els 36 euros bruts previstos inicialment. Segons un comunicat, la Conselleria d'Acció Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència considerava necessari modificar el reglament sobre les gratificacions a les persones que col·laboren en aquest procés electoral, entre ells els Mossos d'Esquadra.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Amb aquest canvi, impulsat per la Conselleria d'Interior a petició de la Direcció General de la Policia, els serveis extraordinaris efectuats pels Mossos i els cossos de policia dependents de les corporacions locals amb motiu del procés electoral es retribuiran amb 152 euros per agent.

Aquest sistema proposa recuperar la gratificació per agent participant i no per local electoral, i va en línia de les gratificacions actualment existents en les eleccions generals, municipals i europees. En aquest sentit, el sindicat Sap-Fepol va demanar al Govern el passat 1 de febrer que revisés la normativa per millorar les compensacions dels agents que treballen per garantir la seguretat en la jornada de les eleccions, i van explicar que la compensació que estava prevista era de 36 euros bruts per treballar jornades de 12 hores.

El Govern està convençut que diumenge es proclamaran els resultats

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que el Govern està segur que diumenge es podran proclamar els resultats de les eleccions perquè les meses electorals es podran constituir. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha volgut donar un missatge de tranquil·litat tant a la gent que vagi a votar als col·legis electorals com a les persones que els ha tocat formar part d'una mesa.

«Hi ha protocols i materials que garantiran que votar és segur i que treballar el dia de les eleccions és segur», ha afegit. La també portaveu del Govern ha fet una crida perquè «ningú es quedi a casa per por a anar a votar». Tot i així, ha entès la «preocupació i malestar» d'algunes persones que els ha tocat ser membres d'una mesa.

Després de l'últim Consell Executiu abans de les eleccions, la consellera Budó ha dedicat bona part de la roda de premsa en traslladar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania que està cridada a les urnes aquest diumenge. I també a les persones que els ha tocat per sorteig formar part d'una de les meses electorals. Budó assegura que els ciutadans podran anar a votar als col·legis amb «tota seguretat» igual que fan altres activitats. I ha afegit que als locals electorals hi haurà mesures d'higiene, de seguretat i que se seguiran tots els protocols establerts.

En aquest context, ha explicat que el Govern treballa en l'escenari que es constitueixin totes les meses i que els resultats de les eleccions es proclamin, com passa sempre, la mateixa nit electoral, descartant així ajornar la publicació dels resultats. «No tenim motius per pensar que el 14 a la nit no es puguin proclamar els resultats. Està garantida la constitució de les meses i, per tant, treballem amb aquest escenari», ha conclòs.

Aquest passat cap de setmana, el director de participació i processos electorals, Ismael Peña-López, va avançar que els resultats es podrien ajornar en cas que moltes meses no es puguin constituir. En les últimes hores però ha assegurat que la probabilitat que això passi és «molt baixa» ja que a hores d'ara el 99% de les meses té assegurats els 3 membres necessaris.