Imatge del dispositiu dels Mossos d'Esquadra per desallotjar el local ocupat situat al Poble Sec

Els Mossos desallotgen un local de Barcelona ocupat per realitzar repartiment de menjar comunitari

L'oficina bancària porta més de 10 anys buida

El 'Sindicat de Barri del Poble Sec' de Barcelona va anunciar aquest dissabte a la tarda que el Comitè Revolucionari d'Aliments (CRA) passaria a ocupar una oficina bancària del BBVA, situada a la plaça de Santa Madrona, per dur a terme la seva activitat. Es tracta d'un grup de veïns i veïnes que s'ha estat organitzant durant el confinament per garantir l'alimentació a més de mig miler de persones del barri. 

En el transcurs de la jornada d'ahir ja avisaven que «no volen que sigui del poble, amenacen en enviar dispositiu. Que vingui tothom que pugui, necessitem gent», fent una clara al·lusió a una amenaça de desallotjament per part dels Mossos. Doncs bé, finalment aquest desallotjament s'està produint aquest diumenge al matí.

Els Mossos d'Esquadra han procedit a desallotjar l'entitat bancària, que segons 'El Caso' va presentar la denúncia aquest dissabte als Mossos. El Sindicat explica que han arribat 8 furgonetes de l'ARRO per desallotjar l'espai: «La gent del barri s'està concentrant als entorns de la plaça de Santa Madrona. No ho tolerarem!».

 

Crida a les xarxes

El Sindicat ha fet una crida a les xarxes socials perquè tothom qui pugui vagi a «defensar» el local. Moltes persones ja han reaccionat a aquest cas de desallotjament lamentant que l'oficina feia molt temps que estava buida i que l'activitat que porta a terme el col·lectiu és essencial pel barri.