Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Movistar, Orange i Vodafone

Movistar, Vodafone, Orange tremolen: la companyia molt barata que els roba clients

Molts clients aposten per aquesta companyia telefònica pels seus preus

Sembla que la tranquil·litat al mercat espanyol de les telecomunicacions ha durat més aviat poc. El mes passat es va produir un nou repunt dels canvis de companyia de telèfon. Les dades són aclaparadores, ja que el darrer mes de març van assolir el nivell més alt en un any. Movistar, Orange i Vodafone són les companyies més afectades. T'expliquem a continuació tots els detalls.

Les dades són clares

Les dades publicades aquest mes de març per la Comissió Nacional dels Mercats de la Competència (CNMC) van ser aclaparadores. El mes passat es va assolir el nivell més alt de canvis de companyies de telèfon. En total, es van produir 780.025 canvis d'operador, una xifra de rècord. Fins i tot n'hi ha més, les portabilitats s'han disparat un 21,4 % respecte al febrer, que es van assolir 642.275, tot i que encara estan un 5,8 % per sota dels nivells de l'any passat.

La dada del mes de març supera fins i tot les xifres de setembre i octubre de l'any 2022. Aleshores, es van registrar 775.442 i 709.891 canvis d'operador, respectivament. Durant aquests mesos, tradicionalment, hi ha molta més competència al sector de les telecomunicacions. En conseqüència, es produeixen més portabilitats que justament coincideixen amb l'inici de la temporada esportiva i la tornada a l'escola.

Oficines de Vodafone
Vodafone i la resta de companyies grans ja estan preocupades. | Europa Press

Les dades encara van més enllà, aquest mes de març és el tercer mes consecutiu en què pugen les portabilitats a Espanya. El mínim de portabilitats va ser registrat el darrer mes de desembre, amb 552.396 canvis d'operador. Si ens fixem en la telefonia fixa, les portabilitats van pujar al mes de març fins a les 170.097 línies, és a dir, un 24 % més que el mes anterior. Tot i això, les dades baixen amb claredat respecte a les de fa un any, en concret un 14,6 %.

A quina companyia es canvien els usuaris?

Digi, l'operador de telecomunicacions, ha experimentat un creixement significatiu a Espanya els darrers anys. Oferint serveis de telefonia mòbil i banda ampla, ha aconseguit captar l'atenció de molts consumidors amb les seves tarifes competitives i sense compromisos.

Les dades publicades per la CNMC reflecteixen que el tercer mes de l'any Digi va tenir un saldo net positiu de portabilitat de 89.794. A més, la companyia ha informat que 289.700 clients van portar les seves línies de telefonia mòbil i fixa. Al març, van registrar la millor dada històrica de portabilitat, amb 95.200 línies, un 36 % més que l'any anterior.

Digi, companyia de telefonia
Digi ha crescut notablement els últims anys. | Europa Press

Digi s'ha destacat per oferir plans econòmics i transparents, sense costos ocults ni clàusules de permanència. Aquesta proposta ha ressonat al mercat espanyol, especialment entre aquells que busquen alternatives més flexibles i assequibles als operadors tradicionals.

A més, ha sabut aprofitar l'auge de les operadores virtuals (OMV) a Espanya. Utilitzen la infraestructura d'altres companyies per brindar els seus serveis, cosa que permet reduir costos i traslladar aquests beneficis als seus clients. A mesura que la demanda de serveis de telecomunicacions continua creixent a Espanya, Digi ha aconseguit expandir la seva cobertura i presència a tot el país. Han invertit a millorar la seva infraestructura i oferir una qualitat de servei sòlida per competir amb els operadors establerts.

Movistar, Vodafone i Orange, per la corda fluixa

Les tres grans companyies telefòniques a Espanya han tornat un mes més a sucumbir al mercat. Totes han tornat a registrar dades negatives de portabilitat. Durant el mes de març, Movistar va perdre 9.572 abonats el març del 2023, mentre Orange va perdre 26.670 usuaris i Vodafone, 65.512 línies.

La quota de mercat d'aquestes grans empreses ha caigut en picat els darrers anys. Movistar, Orange i Vodafone actualment tenen 1,7 punts menys que el 73,4 % de fa un any. A la banda ampla fixa, la pèrdua de quota de mercat és més gran.

Aquestes tres companyies han passat del 78,1 % enregistrat fa un any al 75,1 % del total de línies, és a dir, un total de tres punts percentuals menys. Els pròxims mesos els experts auguren que la competència en preus s'incrementarà setmana rere setmana al mercat espanyol.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!