ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La gran multa que moltes persones poden emportar-se al volant sense saber-ho

La tornada a la nova normalitat obliga a realitzar un procediment per evitar la sanció corresponent

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Els agents multaran als que no hagin realitzat aquest tràmit el 21 d'agost | Catalunya Diari

Les setmanes de quarantena a Espanya van obrir una situació excepcional en la qual molts tràmits es van veure aturats i les administracions van concedir pròrrogues per tal de poder dur-les a terme. Això també valer per als documents d'identitat i permisos caducats, per a aquells ciutadans que no van poder renovar a causa del confinament.

Però la tornada a la normalitat implica també el retorn de les obligacions de renovar aquests permisos, inclòs el de conduir. La DGT avisa que els carnets de conduir caducats entre el 14 de març i el 31 de maig hauran de renovar-se abans del 21 d'agost.

60 dies extres per renovar el carnet 

La Direcció General de Trànsit ha volgut tranquil·litzar els conductors que no van poder renovar el seu permís per causes de força major. Amb aquest ajornament de 60 dies extra de les sol·licituds, els conductors tindran temps per gestionar la seva paperassa abans de la quarta setmana d'agost.

Una cosa molt important: només es beneficiaran d'aquest ajornament les persones a les quals el carnet vèncer abans del 31 de maig, a causa que els tràmits administratius van tornar a arrencar l'1 de juny.

A més, no serà necessari acudir a la seu de la Prefectura Provincial de Trànsit. La renovació dels permisos només pot realitzar-se en els centres mèdics territorials, mitjançant cita prèvia, i en tot moment complint les mesures higièniques per prevenir contagis de la Covid-19, segons el protocol establert per les autoritats.

Des de la DGT aclareixen a més els dubtes sobre la vigència: el termini comptarà a partir de la data que es renovi i en cap moment des de l'anterior. Això és així perquè llavors va resultar impossible procedir a la renovació del document.

A més els conductors hauran d'estar pendents dels terminis de renovació de la ITV, recentment establerts pel Govern. Aquesta és també una obligació imperativa que pot comportar les sancions pertinents per a cada cas.

200 euros de multa

Segons l'últim cens de la DGT, a Espanya hi ha prop de 27 milions de conductors. Una de les distraccions més comunes és conduir amb el carnet caducat. Segons l'organisme, prop del 10% dels espanyols condueix diàriament amb el seu permís caducat. Però també adverteix: encara que ho fem de manera inconscient, segueix considerant-se una infracció.

Conduir amb el permís caducat equival a conduir sense carnet. Per tant, comporta una infracció tipificada com a greu, penalitzada amb una multa de 200 euros encara que, això sí, sense detracció de punt del saldo del carnet en qüestió.


Comentaris

envia el comentari