La multa que pots rebre per circular amb el cotxe brut a Catalunya

Els vidres del vehicle han de permetre una bona visibilitat al conductor

Imatge d'arxiu d'un cotxe brut
La multa per portar el cotxe brut pot arribar fins als 200 euros | Pixabay

Quan una persona està al capdavant del voltant d’un vehicle ha de complir les normes de circulació. Si no és així, pot cometre infraccions que poden acabar en multes. En aquest sentit, de multes n’hi ha de tota mena: de velocitat, aparcament, d’alcohol,... però n’hi ha d’altres que no són tan conegudes i que poden fer-te passar un mal tràngol.

Una de les raons per les quals et poden multar és pel fet de portar el cotxe brut. Segons l’article 191 del Reial Decret 1428/2003 del 21 de novembre, els vidres del vehicle han de permetre una bona visibilitat al conductor. Per aquest motiu, és important dur els vidres nets tant per dins com per fora.

La brutícia pot reduir la visibilitat dels vidres, incrementant el risc d’accident, o impedir que es vegi la matrícula del cotxe. A més, també cal dur un correcte manteniment en els vidres dels llums perquè puguem il·luminar correctament la carretera. Si no netegem el nostre vehicle, i en concret els vidres, ens poden imposar una multa de fins a 200 euros encara que sense la pèrdua de cap punt del carnet de conduir.

Per una altra banda, cal recordar que està prohibit netejar el cotxe al carrer i que per fer-ho la policia et pot imposar una multa des dels 30 fins als 3.000 euros. Els cossos de seguretat també poden multar si identifiquen adhesius o cartells al vehicle perquè poden reduir la visibilitat d’aquest.

Els Mossos no s'ho creuen: El que ha fet un home en plena AP-7

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 27 anys i veí de Camallera, com a suposat autor de diverses infraccions del Reglament General de Circulació, de Vehicles i de Conductors. Els fets van ocórrer el passat 22 juliol, quan l'home va punxar la roda del remolc on portava una barca i, com a conseqüència, la va perdre enmig de l'autopista a Sant Julià de Ramis (Gironès). En arribar al lloc dels fets, els agents van comprovar que el conductor no disposava del permís per portar remolcs pesants i tant el vehicle com l'accessori no tenien l'assegurança ni la ITV en vigor. De fet, l'home no portava cap documentació perquè no els havia matriculat mai.

 

Els fets es remunten al passat dimecres a l'autopista AP-7 - al seu punt quilomètric 51.5 en sentit nord - on els agents van ser alertats que hi havia una barca al mig de la via, a causa d'un accident. En arribar al lloc, els mossos van trobar l'embarcació al mig de l’autopista juntament amb un turisme i el seu remolc accidentat. Les primeres impressions apuntaven a la punxada de la roda del remolc com a causa d'un accident previ del turisme i el remolc amb la tanca biona, un fet que hauria provocat que la barca caigués a la via.

Els agents van restringir la circulació i van senyalitzar la zona per evitar posteriors col·lisions, mentre gestionaven una grua per retirar la barca i el vehicle del lloc. En identificar el conductor, els agents van veure que l’home no disposava del permís de conduir per portar remolcs pesants. A més, quan van fer gestions amb l'assegurança, els agents van veure que ni el vehicle, ni el remolc no en tenien cap de contractada.

En repassar la documentació dels vehicles van constatar que el cotxe tampoc tenia la ITV en vigor i el remolc que transportava la barca mai havia estat matriculat, per aquest motiu no tenia ni placa de matrícula, ni tampoc fitxa tècnica.

  

Els mossos van restablir la circulació i van denunciar administrativament el conductor del turisme com a presumpte autor d'una infracció administrativa per circular amb un remolc pesant sense tenir l'autorització preceptiva, per conduir un vehicle sense assegurança ni ITV i circular amb un remolc sense assegurança i sense haver estat mai matriculat.


Comentaris

envia el comentari