Les multes per qui se salti el confinament del Segrià són d'entre els 100 i els 600 euros

El conseller Buch ha detallat que hi ha uns 25 controls de Mossos d'Esquadra per controlar les entrades i sortides a la comarca

Un control de mossos pel confinament del Segrià en un accés a l'A-2Els ciutadans que no respectin el confinament del Segrià seran multats | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha advertit que sancionaran als ciutadans que no respectin el confinament del Segrià. «Les multes per la gent que se salti el confinament estarien entre els 100 i els 600 euros», ha explicat en declaracions al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. El conseller ha detallat que hi ha uns 25 controls de Mossos d'Esquadra per controlar les entrades i sortides a la comarca del Segrià, un dispositiu força més gran que el que es va muntar a la Conca d'Òdena, on n'hi havia 8. De fet, la policia catalana serà també l'encarregada de controlar els usuaris dels trens. Buch ha volgut deixar clar que els empadronats al Segrià podran tornar a casa seva, ja que hi ha força gent que aquests dies està de vacances.

Buch ha explicat que aquest dilluns podran obrir «les botigues, els negocis i els bars» i que «si hi ha algun treballador que viu fora i ha d'entrar a treballar, ho pot fer». Amb tot, ha destacat que «només es pot entrar i sortir per necessitat laboral o força major» i ha afegit que la gent de la demarcació de Lleida que hagi d'anar al metge podrà travessar el perímetre de seguretat.

Perímetre de seguretat per trens

El conseller ha dit que el perímetre de seguretat no només serà pels cotxes, «sinó també pels trens». «S'haurà de regular amb les mateixes condicions que el trànsit rodat», ha afegit. En aquest sentit ha recordat que «si hi ha algun treballador ha d'entrar o sortir del Segrià ho haurà de fer amb un certificat autoresponsable de desplaçament» i que a partir de dimarts també es requereix el certificat de l'empresa.

Buch ha destacat que la decisió de confinar el Segrià no s'ha pres «unilateralment» i que va ser «consensuada i d'acord amb les dades i recomanacions dels experts». «Qualsevol mesura de prevenció és poca», ha afegit. Finalment, el conseller ha explicat que el confinament del Segrià serà d'entre 10 i 15 dies tot subratllant que és «prematur» dir-ho amb exactitud ara.


Comentaris

envia el comentari