Carrer buit a Barcelona.

Volen el toc de queda: 12 pobles catalans ho demanen per carta al Govern

Són municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona de menys de 10.000 habitants

Una dotzena d'alcaldes de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona —tots ells de menys de 10.000 habitants— han demanat per carta al Govern que els imposi el toc de queda —vigent en 126 municipis de Catalunya des del passat divendres— «davant el risc de patir un increment dels botellons durant les festes de Nadal». 

Els signants d'aquesta carta dirigida al Govern de la Generalitat són els batlles de Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles, tots ells a la demarcació de Barcelona.

Manca d'efectius policials per contenir el botellons

En el text que han enviat al Govern, els alcaldes d'aquests municipis exposen els seus motius per sol·licitar la mesura. En aquest sentit, asseguren que no disposen dels «efectius policials suficients» per a evitar botellons durant dates destacades com el Cap d'Any, després del tancament de l'oci nocturn en el marc de les mesures anti-Covid que van entrar en vigor el passat divendres.

En la carta, aquests batlles de la demarcació de Barcelona recorden al Govern que el passat mes de setembre ja van haver de limitar l'accés al Parc de la Serralada Litoral i a l'aparcament en aquests municipis «per a evitar les concentracions i botellons que es produïen», que a més van deixar el parc ple d'escombraries.

En aquest sentit, aquests municipis han demanat mesures alternatives si el Govern rebutja estendre el toc de queda a aquests municipis. Així, han sol·licitat un «dispositiu extraordinari i específic de Mossos d'Esquadra» per tal de garantir la seguretat ciutadana.

126 municipis afectats pel toc de queda

El toc de queda —entre la 1 i les 6 de la matinada—  va entrar ene vigor el passat divendres en 126 municipis de Catalunya. En total són 117 localitats de més de 10.000 persones i amb una incidència acumulada superior als 250 casos per 100.000 habitants en set dies.

Així mateix, hi ha altres nou que són municipis illa que estan a tocar d'algunes d'aquestes poblacions per a evitar la propagació del virus. Aquesta mesura, amb la resta de les establertes pel decret del Govern, estaran vigent fins al pròxim 7 de gener.