Pla general de l'atenció en una de les UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona

Preocupació en tres ciutats gironines: inesperat ‘sorpasso’ de la Covid-19

La regió no aconseguia xifres tan preocupants des del passat mes de febrer

La pandèmia continua estancant-se a Catalunya i la resta del país, i la campanya de vacunació continua a tota marxa per arribar a l’objectiu de tenir el 70% de la població vacunada de cara a final d’estiu. Però entre el positivisme per una onada que ja marxa es troba la Regió Sanitària de Girona, la qual encara preocupa.

Preocupa la incidència d’alguns municipis de la regió de Girona

Els municipis gironins on el virus sembla haver tornat a entrar són, entre altres, Olot i la regió de la Garrotxa. Segons les últimes dades de Salut, la ciutat és el municipi de més de 20.000 habitants amb el risc de rebrot més elevat: 946 punts. Durant l’última actualització, s’han diagnosticat 172 positius, 48 més que la jornada anterior. El director de la Regió Sanitària de Girona Nord, Josep Carreras, afirma que una sèrie de brots familiars han estat la causa d’aquesta elevada taxa de contagi.

Salut no descarta tornar a realitzar un cribratge massiu a la capital de la Garrotxa, ja que l’escola Pla de Dalt presenta cinc grups confinats per haver-se detectat fins a 17 positius. D’aquesta manera, s’intentaria aturar la velocitat de propagació i controlar aquesta zona gironina.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Una altra zona que preocupa a la província de Girona és l’Àrea Bàsica de la Bisbal de l’Empordà (Baix Empordà), el qual ha protagonitzat durant els últims dies un gran brot a una residència d’ancians. Per aquest motiu, s’han registrat 37 positius en una setmana i 28 pertanyien a la residència.

La incidència també sembla descontrolar-se a l’àrea d’Arbúcies i Sant Hilari Sacalm (Selva), on les escoles són el principal focus de contagi. En el segon municipi mencionat, les escoles acumulen 38 positius en els darrers deu dies.

Augmenten els crítics, però no s’ha de lamentar cap mort per Covid

Tot i les dades negatives que presenten algunes zones de la província de Girona, cal destacar que no s’ha produït cap mort per coronavirus en els últims dies. Així i tot, el fet que més preocupa és el gran increment d’hospitalitzats en estat crític, ja que no es registrava una xifra tan alta des del passat 24 de febrer. La regió de Girona presentava ahir nou hospitalitzats crítics més que el dia anterior, aconseguint així una xifra que no es veia des del passat hivern.