Imatge d'una família celebrant el Nadal.

Els meteoròlegs avisen de què passarà a Catalunya per Nadal: un punt surrealista

El Nadal d'enguany podria ser el més càlid dels últims 10 anys a Catalunya

Comença el compte enrere. Amb el Nadal a la cantonada, arriben dies de màxima pressió: d'anar a correcuita al mercat, de treure les nostres millors peces de l'armari i de discutir-nos amb la família per veure qui fa què i a casa de qui anem. 

Doncs compte (!), per què enguany (més enllà dels clàssics de Nadal), tindrem un nou mal de cap: haurem d'anar amb màniga curta? Té un punt de surrealisme, però és ben bé així. 

A Catalunya s'acosten dies de calor coincidint amb la nit de Nadal i el dia Nadal. Segons expliquen els meteoròlegs de TV3, ens encaminem a dies amb temperatures disparades i més habituals de l'abril o de principis del mes d'octubre. 

I compte, perquè aquest Nadal té números de ser el més càlid dels últims 10 anys a Catalunya.

Un Nadal amb màniga curta? 

El cert és que ja res ens sembla estrany. Enguany, sense anar més lluny, era d'allò més usual veure bermudes i mànigues curtes durant els primers dies del mes de novembre. 

Ara, per Nadal, no veurem pantalons curts, però sí que ens sobraran el gorro, els guants i la bufanda. 

A l'hora de dinar es podrien fregar els 20 graus

El termòmetre pujarà durant les hores centrals del dia. Entre divendres, 23 de desembre, i diumenge, 25 de desembre, les màximes al migdia s'alçaran per sobre dels 20 ºC. 

S'espera, de fet, que divendres hi hagi màximes de 20 graus en diferents punts de la geografia catalana com el litoral i el prelitoral de Barcelona, les comarques de Girona o a la Ribera d'Ebre

El 2019, màximes de 22,6 ºC

Va passar a Cabanes, al País Valencià. El dia de Nadal del 2019, al migdia, a Cabanes es va arribar als 22,6 ºC. Tot un fer surrealista que enguany, segons TV3i el Meteocat, es podria arribar a superar —sobretot divendres, 23 de desembre—. 

L'any passat, però, ens vam acostar amb aquestes màximes, ja que a Barcelona es va arribar als 19 graus i a Fogars de la Selva s'hi van arribar a registrar 20,4 ºC. 

La recomanació per enguany? Si es volen tapar estan en el seu dret de fer-ho (però els recomanem portar màniga curta a sota per si de cas). 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp