Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Nadal demana una «rectificació» a Ballesteros per comparar el seu cas amb Inipro

L'antic batlle de Tarragona recorda que, a diferència de Ballesteros, el seu cas «es va arxivar per manca de cap indici de comissió d'un delicte o falta»

Joan Miquel Nadal, exalcalde de Tarragona.
Joan Miquel Nadal, exalcalde de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

Joan Miquel Nadal, alcalde convergent de Tarragona durant més de 20 anys, ha sortit al pas de les declaracions de l'actual batlle tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, en les quals compara la seva situació amb el cas Inipro. Nadal ha sigut molt contundent i ha reclamat a Ballesteros que «rectifiqui públicament i expressament la falsedat per ell posada de manifest».

També li ha pregat que «s'abstingui en qualsevol cas de referir-se a la meva persona i, menys, faltant conscientment i deliberadament, a la veritat». I és que, tal com ha explicat el també advocat Nadal, «el meu cas s'arxiva per manca de cap indici de comissió d'un delicte o falta; és a dir, sense acusació judicial. Mentre que en  el cas del senyor Ballesteros s'estima l'existència d'indicis clars de la comissió de vuit delictes penals».

Els arguments del PSC

Arran que es fes pública la interlocutòria de procediment abreujat del jutge titular del jutjat d'instrucció número u de Tarragona, que marca el camí cap al judici oral contra Ballesteros i Begoña Floria,  el PSC  de Tarragona va activar un argumentari polític per respondre a les peticions de dimissió d'Esquerra i del PDeCAT. Pel que fa al PDeCAT, els nous convergents, es van centrar en el pare de l'actual portaveu Dídac Nadal.  Joan Miquel Nadal ha respost aquest dimarts 18 de setembre trencant «un silenci que m'imposava com a respecte institucional i de ciutat que creia necessari».

D'Esquerra, els socialistes recordaven la imputació del seu actual portaveu, Pau Ricomà, pel cas Caixa Tarragona. Ricomà va explicar aquest dilluns, 17 de setembre, en un esmorzar amb periodistes, els fets: «jo era el representant dels treballadors en el consell d'administració de Caixa Tarragona. Es van votar uns augments de sous als quals ens vam oposar. A l'acta no constava qui hi havia votat en contra. Tan bon punt li vaig explicar al jutge, em va desimputar».  

Més notícies:

Floria i Cuadrado es contradiuen sobre el paper de Ballesteros en el cas Inipro

Viñuales demana a Ballesteros i Nadal que «deixin de llançar-se els trastos pel cap»