Nani Roma

Nani Roma anuncia que es retira: pateix un càncer

Per sort, el tumor es troba en fase inicial

Joan Nani Roma, el guanyador del Dakar en motos i cotxes, pateix càncer de bufeta. El pilot va ser operat d'urgència el passat 11 de març a Barcelona d'un tumor maligne.

Roma, ja ha iniciat el seu tractament de quimioteràpia, el qual durarà aproximadament uns dos mesos.

El pilot català, nascut a Folgueroles, en el comunicat emès ha posat de manifest que a conseqüència de la malaltia, es retirarà temporalment de la seva professió per centrar-se en la seva recuperació.

El tumor es troba en una fase inicial

Roma ha explicat que li van detectar el tumor en una revisió rutinària d'esquena, ja que li feia mal i va decidir anar al metge.

En l'exploració van detectar-li el tumor que, per fortuna, es trobava en una fase inicial.

Ha fet un comunicat a través d'Instagram

Nani Roma, a través del seu compte d'Instagram, ha transmès un comunicat en forma de vídeo explicant la seva situació de salut.

Diu així:

«En aquest vídeo us explico que m'han detectat càncer, però és tractable i el pronòstic és bo. Estic bé i animat, sent conscient que després d'enfrontar-me a molts reptes, ara m'he de centrar en el més important de tots ells».

Afegeix, «estic envoltat de la millor família i amics, i en mans dels millors professionals mèdics. També, tinc la sort de tenir al meu costat l'equip 'BRX' juntament amb 'ProDrive', a 'Monster' i a 'Samsung'».

«Gràcies a tots i ens veiem molt aviat», ha conclòs.

Companys de professió s'han pronunciat

Raúl Fernández González, pilot de motociclisme que participa en el campionat del món de 'MotoGP', ha volgut dedicar-li unes paraules d'ànim al seu company.

«La vida a vegades et posa reptes al davant que no sempre són els que volem i ens agrada, des d'aquí t'estaré manant tota la força que puc perquè d'aquesta sortiràs més fort. Molts ànims i força».

La seva trajectòria professional

El pilot va ser guanyador del Ral·li Dakar l'any 2004 en motos, mentre que en automòbils va resultar primer el 2014, segon el 2012 i 2019, tercer el 2006 i quart el 2013. 

També ha obtingut victòries del Ral·li de Tunísia, el Ral·li dels Faraons, l'Abu Dhabi Desert Challenge i el Desafiament Inca.