Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bombers

La NASA enviarà per primera vegada un helicòpter a Mart

L’agència espacial nord-americana durà a terme aquesta missió l’any 2020 amb l’objectiu d’observar millor el planeta vermell

Imatge il·lustrativa de la nau 'Curiosity' a Mart
Imatge il·lustrativa de la nau 'Curiosity' a Mart | Arxiu

 

Nou pas de la NASA en la seva cursa cap a la descoberta a fons del planeta Mart. L’agència espacial nord-americana ha anunciat que l’any 2020 hi enviarà per primer cop a la història un helicòpter incorporat en un rover  amb l’objectiu d’observar amb mes detall el planeta vermell i extreure nova informació del terreny.

Així ho ha confirmat la NASA en un comunicat, on explica que el principal objectiu de la missió és observar el cràter Jezero, que compta amb més de 50 quilòmetres d’amplada i és un dels més importants del planeta. El rover que s’enviarà a la zona és molt similar al ‘Curiosity’, aterrat al planeta vermell l’any 2012.

Bombers
La NASA enviarà el primer helicòpter a Mart | Twitter | @bomberscat

 

Un aparell creat per suportar les adversitats a Mart

Segons explica la NASA, el nou helicòpter ha estat dissenyat per tal que pugui suportar les adversitats que presenta la superfície del planeta Mart. L’aparell s’elevarà amb l’ajuda d’uns petits coets i comptarà amb la protecció necessària perquè la pols i les pedres de l’ambient marcià no causin danys al mecanisme de la nau.

«L’helicòpter no compta amb cap instrument científic a bord», afirma l’agència espacial, assegurant que la tasca de l’aparell serà la de demostrar que un helicòpter pot volar per un altre planeta que no sigui la Terra. No obstant, la nau sí que incorporarà una càmera que permetrà als investigadors aportar informació addicional a la de l’exploració del rover.

Per últim, un dels objectius de la NASA és que petits helicòpters es converteixin en una característica habitual en futures missions, no només per fer un reconeixement dels planetes o dels cossos celestes, sinó que també per estudiar els llocs més difícils d’accedir o d’arribar amb un rover en la superfície dels elements espacials, com ara coves o penya-segats.

També et pot interessar...