Es necessiten 300 socorristes més a les platges catalanes per seguretat, segons UGT

El servei de socorrisme es regeix per una llei de 1972 que no s'ajusta a les necessitats actuals

El sindicat UGT adverteix que es necessitarien  fins a 300 socorristes més per garantir la seguretat a les platges catalanes. I és que el servei de socorrisme a Catalunya es regeix per una llei de 1972 que estableix uns mínims que avui en dia són «evidentment desfasats», segons el sindicat. Juntament amb SOS Socorrisme han denunciat les condicions dels treballadors, qualificant-les d'una situació «del tot inconcebible».

La decisió de contractar més socorristes dels que fixa la llei és de cada ajuntament, segons els seus criteris, fet que provoca grans desigualtats entre els municipis pel que fa al nombre d'efectius. A més, la falta de recursos econòmics que destinen els consistoris al personal de socorrisme causa que hi hagi una certa «precarització» dels treballadors a qui no s'aplica el conveni col·lectiu sectorial.

UGT i SOS Socorrisme demanen una actualització de la llei, és a dir, una normativa catalana «actual», que reguli uns mínims, que incorpori 300 socorristes més i que obligui als ajuntaments a licitar el servei durant quatre mesos.

També et pot interessar...