TV3, en arxiu

TV3 gasta 8,4 milions d'euros en corresponsalies entre 2015 i 2019

Alguns mitjans atribueixen part de la despesa al «procés independentista» | TV3 no considera excessiu el cost

Surt a la llum la xifra que TV3 gasta en corresponsalies arreu del món. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha fet públics els contractes amb les diferents productores que gestionen les delegacions exteriors, en un espai del seu web dedicat a la transparència. En total, segons 'Crónica Global' consten gastats més de 8,4 milions d'euros en les diferents corresponsalies internacionals que tenen TV3 i Catalunya Ràdio:  Xina, Rússia, Estats Units, Londres, Beirut...

Acusen TV3 de ser «altaveu del procés» al món

La polèmica està servida. Mitjans digitals com 'Crónica Global' atribueixen part del cost al «procés independentista». Asseguren que TV3 és per als independentistes «la televisió nacional», però per l'oposició política és «una cadena pública massa cara, immune a les retallades i que recorre massa a l'externalització». «S'ha convertit en un  altaveu determinant del projecte secessionista, també a nivell internacional», afegeixen.

Assenyalen Brussel·les com la gran beneficiada

Brussel·les s'ha convertit en focus mediàtic per la presència de les seus de les institucions europees i per la de Carles Puigdemont, exiliat a la ciutat belga de Waterloo. El mitjà citat apunta a Alice Production S.A., divisió internacional del Grup Lavinia amb seu a Brussel·les, com una de les productores més beneficiades, havent rebut, per exemple, el passat mes de març, contractes de 763.000 i 596.000 euros  per l'adjudicació de béns i serveis integrals de producció per a la corresponsalia de París i Brussel·les, respectivament.

TV3 no el considera un cost excessiu

Portaveus de la CCMA han declarat a 'Crónica Global' que aquesta despesa és el total previst pels propers quatre anys i subratllen que això permet «donar cobertura informativa a tot el grup»: TV3 i Catalunya Ràdio, però també diferents canals i mitjans digitals com el 324.cat. 

Fonts del comitè de TV3 neguen que es tracti d'un cost excessiu, recordant que l'any passat es va acomiadar el corresponsal d'Amèrica Llatina  i es van tancar les corresponsalies de Buenos Aires, actualment reoberta. «Vam saber que les que costaven més eren Xina, Washington, Beirut i Rússia», assenyalen, afegint que «tant de bo hi hagués pressupost per reobrir la de Marroc i reforçar altres zones».

També et pot interessar...