Els treballadors de Telepizza es rebel·len contra els sous precaris

Faran vaga aquest dissabte per la no aplicació de la pujada del Salari Mínim Interprofessional

Els treballadors de Telepizza aniran a la vaga aquest dissabte per protestar en contra de les condicions salarials i la no aplicació de l'augment del Salari Mínim Interprofessional. El sindicat CGT ha convocat la vaga, de tota la jornada, i la manifestació, que tindrà lloc a Barcelona davant el local de Telepizza de Plaça Urquinaona.

No és la primera vaga per exigir millors condicions laborals i salarials, ja que el moviment va començar amb els treballadors de Saragossa, que ja han secundat dues vagues aquest 2019.

Telepizza nega incomplir la llei i assegura que els salaris s'acorden al SMI

Segons una portaveu de la franquícia «Telepizza està acomplint escrupolosament per l'exercici 2019 les quanties del SMI establertes en el Reial Decret 1462/2018», assegura a 'Metrópoli Abierta'. Aquest decret va ser aprovat ara fa un any pel partit socialista i els comuns i situa el salari mínim interprofessional a 900 euros mensuals i 12.600 euros anuals bruts.

La portaveu explica que Telepizza abona «als seus treballadors uns salaris que, en proporció a la jornada treballada, en conjunt i en el còmput anual, igualen o superen les quanties». No obstant, el representant sindical de CGT afirma que «tot és mentida» i que «una empresa com Telepizza es passi la llei pel forro és terrible».

Els treballadors cobren uns 50 euros menys del que els pertocaria per llei

Malgrat les afirmacions de l'empresa, els salaris dels treballadors no s'ajusten al que estableix el SMI. De fet, els repartidors, auxiliars i personal de neteja, per una jornada de 50 hores mensuals, cobren entre 250 i 280 euros, quan els correspondrien uns 310 euros. CGT apunta que aquest dimecres es va fer una reunió de conciliació amb l'empresa per ajustar els sous al SMI i Telepizza «va rebutjar» la mesura, que suposaria un augment d'uns 50€ euros mensuals per treballador.

Inspecció de Treball dona la raó al sindicat CGT

Les vagues que van tenir lloc a Saragossa per part dels treballadors de Telepizza van desembocar que  Inspecció de Treball investigués el cas. Finalment, va donar la raó a CGT per l'incompliment de les condicions salarials que estableix la llei. Tanmateix, per aconseguir una resolució ferma el cas ha de passar per un jutjat social, procediment que pot trigar més d'un any.

També et pot interessar...