Fotomuntatge de Pedro Sánchez i diners.

Tot sobre la nova ajuda de 200 euros: Hisenda explica qui la rebrà

La guerra d'Ucraïna ha obligat a actuar

Després de molt de temps d'espera, ja es coneixen tots els detalls sobre l'ajuda de 200 euros. Va ser el mes de juny passat quan el govern d'Espanya va donar llum verda a les nombroses mesures que es feien servir per combatre les conseqüències de la guerra d'Ucraïna.

Entre totes, destaca aquella subvenció destinada als ciutadans que compleixin certes característiques. Es troba dins del pla anticrisi de les autoritats per ajudar la població espanyola.

El dubte requeia en qui podia rebre aquesta ajuda. Ara, l'Agència Tributària ha especificat quines persones són aptes per percebre els 200 euros. Només falta saber la data exacta per a fer la sol·licitud, encara que tot apunta que serà molt aviat.

Façana de l'Agència Tributària
L'Agència Tributària ja ha donat a conèixer tots els detalls sobre la nova ajuda de 200 euros | EFE

 

Tot el que hem de saber abans de fer la sol·licitud

Malauradament, encara no se sap quan estarà disponible aquesta prestació. S'esperava que arribés els primers dies de juliol, però sembla que no ha estat així. Tot i això, la pàgina web d'Hisenda ja ha habilitat un espai per a l'ajuda.

Per ara, només s'especifica que estarà disponible pròximament, i no et permet accedir al portal. Això sí, et deixa llegir una sèrie de qüestions que serviran perquè preparis la sol·licitud.

Pedro Sánchez en una roda de premsa
El govern d'Espanya ja ha determinat quins requisits s'han de complir per rebre la prestació | Europa Press

Sigui com sigui, serà imprescindible presentar el certificat electrònic o el sistema Cl@ve. És necessari per poder accedir a la base de dades i poder demanar la prestació del govern.

Els ciutadans que poden demanar-la

L'ajuda de 200 euros consisteix en un únic pagament per a les persones amb ingressos baixos i que amb prou feines tenen patrimoni. Per a demanar-la, s'han de complir els requisits següents:

- Tenir una residència legal a Espanya que no s'hagi interromput l'any 2021.

- Estar donat d'alta a la Seguretat Social o mutualitat com a treballador per compte propi o d'altri.

- Estar inscrit com a aturat en una oficina d'ocupació, sense donar importància a si s'està cobrant una prestació per no treballar.

- Que els ingressos del 2021 no siguin superiors a 14.000 euros.

- El patrimoni total no pot superar sota cap circumstància els 43.196,40 euros anuals. Això sí, sense incloure-hi l'habitatge on es resideix habitualment.

Cal destacar que aquesta mena d'ingressos anuals no són individuals. En altres paraules, es tindran en compte els de tota la unitat familiar. Si convius amb la teva parella o amb familiars de fins al tercer grau de consanguineïtat, hauràs d'introduir els seus ingressos a Hisenda per a fer el càlcul.

Com a molt tard, estarà activa al setembre

Tot i que no se sap la data exacta en què s'activarà la sol·licitud, sí que se sap quan acaba el termini per a presentar-la: el 30 de setembre.

Això vol dir que l'ajuda de 200 euros no es començarà a rebre fins a l'octubre. Els ciutadans esperen ansiosos que es pugui presentar la sol·licitud  com més aviat millor per rebre la prestació.

Tot de bitllets i monedes
La ciutadania començarà a rebre l'ajuda de 200 euros a partir de l'octubre | Canva

Per tant, des del mateix portal avisen que tant la Seguretat Social com l'AEAT podran verificar els ingressos i la condició laboral de les persones que sol·licitin l'ajuda. És per això que cal aportar informació totalment verificada i demostrable per a l'Estat.