Irene Montero i Pablo Iglesias

Neix Aitana, primera filla de Pablo Iglesias i Irene Montero

La menor ha nascut «abans d'hora», segons ha confirmat el líder de Podemos

Pablo Iglesias i Irene Montero  han tornat a ser pares. El líder de Podemos ha confirmat a través de les xarxes socials que la seva filla Aitana ha nascut «abans d'hora».  «Està perfectament i molt aviat vindrà a casa»,  ha assegurat el líder de la formació d'esquerres. A més, Pablo Iglesias ha volgut donar les gràcies a tots els professionals mèdics que els han acompanyat en aquestes hores importants. «El seu esforç i generositat fan encara més gran el millor del nostre país: la sanitat pública». 

Casualment, els dos primers fills de la parella també van néixer de forma prematura. Concretament, va ser el 3 juliol de 2018, quan Montero va donar a llum als bessons Leo y Manuel en el seu sisè mes d'embaràs a l'hospital madrileny Gregorio Marañón, el mateix on ha nascut la seva germana petita. En aquella ocasió, els petits van haver de passar 90 dies en Unitat de Cures Intensives, abans de rebre l'alta mèdica.  

El líder de Podemos ha explicat que la decisió posar el nom d'Aitana a la seva filla ha estat per donar un homenatge a «l'exili espanyol i l'Amèrica Llatina que va abraçar aquelles dones i homes». Iglesias feia referència a la serra alacantina d'Aitana, que exiliats com Maria Teresa León i Rafael Alberti, van veure per primer cop abans de marxar d'Espanya. 

Felicitacions de tot l'àmbit polític

Al poc de fer pública la notícia, són diversos els líders d'altres formacions polítiques que han felicitat  la parella pel naixement del seu tercer fill. Tot i la tensió de les últimes setmanes en la vida política, Pedro Sánchez o Pablo Casado, que com Iglesias també va tenir un fill prematur, han volgut enviar un missatge als líders de Podemos.

També et pot interessar...