A pràcticament tothom li agrada viatjar, però no tots compten amb les mateixes facilitats i oportunitats de fer-ho. Algunes de les barreres que ens podem trobar són l'aspecte econòmic, el temps etc.
A més d'aquests impediments tan comuns, hi ha un grup de persones que s'han d'enfrontar fins i tot a més limitacions. Parlem dels sords. Un viatge per a una persona amb discapacitat auditiva pot resultar una mica complicat per diverses raons:
- Abans de començar el viatge, quan encara ens trobem a l'aeroport, hem d'estar atents a les pantalles on apareix la informació relativa als vols per saber a quina porta ens hem de dirigir i per assabentar-nos si hi ha algun canvi al nostre vol, ja sigui un retard, una cancel·lació etc. Doncs bé, molts d'aquests canvis s'anuncien per la megafonia de l'aeroport, i per això una persona sorda pot ser més difícil assabentar-se de tot.
-L'idioma pot ser una barrera molt comuna, però en els temps que corren gran part de la població té coneixements bàsics d'anglès que permetin sobreviure en un altre país. En el cas de les persones sordes, la seva principal via de comunicació és el llenguatge de signes i llegir els llavis de la persona amb què parlen. El problema amb què es troben és que no tothom parla el llenguatge de signes i, en estar en un altre país, tampoc no podran llegir els llavis de l'altra persona perquè segurament estarà parlant en un altre idioma.
-També hi ha les limitacions a l'allotjament. Aquests sempre han de comptar amb un detector de fum, però com s'assabentaran les persones amb discapacitat auditiva si el detector només sona amb una alarma?
Després d'observar-ho, hom pot pensar que existint tantes limitacions això pot provocar que les ganes de viatjar desapareguin. Doncs bé, per fer aquesta situació més fàcil i suportable, Sara Giménez, estudiant de Turisme i Administració d'Empresa ha decidit crear una aplicació per donar més facilitats a aquest col·lectiu. El seu nom és Prometteo, és gratuïta i l'objectiu dels creadors és que estigui disponible en català, castellà i anglès.
Mitjançant aquesta app, les persones sordes poden compartir opinions, puntuacions i judicis sobre els serveis que han utilitzat a cada destinació turística, i si els hi ofereixen facilitats.
De moment, l'acceptació ha estat bona i fins i tot ha aconseguit que GAES, que és considerada com la companyia multinacional líder al sector de la correcció auditiva a Espanya, es converteixi en el seu patrocinador. A més, gràcies a aquesta aplicació, Sara ha rebut premis com el primer premi per la innovació social de la Startup Weekend Burgos o el millor projecte Innoemprèn Universitari 2014 del Tecnocampus Mataró.
Què us sembla aquesta iniciativa? Deixa'ns la teva opinió als comentaris.