Pla general del Carrer Besalú de Figueres amb gent passant el dissabte 18 de juliol de 2020

Almenys 15 menors aïllats després d'un positiu per Covid a un casal del Gironès

És el segon amb pocs dies de diferència després que un nen donés positiu per coronavirus

Una nena  del casal de patinatge de Cassà de laSelva  (Gironès) ha donat positiu per coronavirus. L'entitat que organitza els entrenaments d'estiu, el Foment Deportiu Cassanenc, ha aïllat tant el seu grup com un altre amb qui la menor  havia estat en contacte, seguint els protocols que marca Salut.

La nena, que forma part de la secció de patinatge  artístic, va tenir febre dijous i la prova PCR  ha confirmat la infecció. En total, els dos grups que s'han aïllat sumen una quinzena d'infants, que com els monitors, hauran d'estar-se catorze dies sense sortir de casa. El del patinatge és el segon cas de coronavirus  que es detecta en un casal de Cassà. Fa pocs dies un altre nen –en aquest cas, del tenis- també va donar positiu per la covid-19.

L’alarma va saltar després que una menor presentés febre

Segons una circular que va enviar el Foment Deportiu a les famílies, dijous al matí l'entitat va detectar que una de les nenes que va als entrenaments d'estiu tenia febre. La menor  forma part d'un dels grups de la secció de patinatge artístic (el Foment també fa entrenaments d'hoquei sobre patins i bàsquet).

Ara, la prova PCR  que se li va fer a la menor ha confirmat que té coronavirus. Seguint els protocols marcats per Salut, el Foment Deportiu ha aïllat dos dels grups de la secció de patinatge. Un és aquell del qual la menor en formava part; i l'altre, un grup d'infants amb qui havia coincidit algunes estones a dins del pavelló.

Tant aquests nens  (cap a una quinzena) com també els seus monitors hauran d'estar-se ara catorze dies sense poder sortir de casa. D'entrada, la resta d'entrenaments d'estiu continuen amb normalitat.

Fa pocs dies, al tenis

El del patinatge és el segon cas de coronavirus  que es detecta en un casal de Cassà amb pocs dies de diferència. A principis de mes, un nen que participava en els entrenaments d'estiu que organitza el Club Tennis Cassà també va donar positiu  per la covid-19.

El cas va obligar a aïllar el grup de dotze nens del qual formava part el menor, així com els seus monitors. La resta de grups del tenis van poder continuar anant al casal perquè, seguint la normativa i les recomanacions, el club va crear grups estables sense contacte entre ells.