El temporal de neu tenyeix de blanc la ciutat de París

Les nevades seran destacables entre dimarts i dimecres a gran part del nord-est de França i ja hi ha alguns problemes de circulació. El fred polar afecta de ple tot el país

Aquests dies estem veient com el fred i la neu apareixen amb ganes a molts punts d’Europa, especialment del centre i est. Durant els propers dies, la neu i una fredorada polar també afectaran de ple Catalunya, però abans tot plegat està afectant França, on a la mateixa capital, París, la nevada està sent considerable aquest dimarts i s’allargarà fins dimecres.

La neu ha començat a caure de nit i durant tota la jornada no ha parat amb flocs molt grans a París, però també a gran part del nord-est i centre del país. Per ara, no hi ha grans problemes a causa de la nevada, però ja hi ha algunes afectacions, sobretot per mesures preventives, i la previsió que el temporal de neu continuarà encara fins demà fa témer un caos més gran a l’àrea metropolitana de la capital francesa.

De fet, fins ara s’han tancat els accessos a la Torre Eiffel i també la nacional 118, on l’any passat una nevada va atrapar a més de 2.000 vehicles. A més, tota la ciutat està amb els carrers salats i màquines i operaris treballant sobre el terreny per enretirar la neu. Molts transports escolars i interurbans del nord-est de França han estat suspesos i ja hi ha hagut alguns problemes de trànsit a l’A16 i l’A26 a Boulogne-sur-Mer i a Calais.   Aquestes són algunes de les imatges més impressionants de la nevada a París i altres punts de França: 

Temporal de neu fins dimecres a França

Les nevades continuaran al llarg de les properes hores en aquestes zones i s’allargaran ben bé fins dimecres amb una cota molt baixa, ja que inclús la neu, com ja ha passat avui, es pot deixar veure a prop de la costa nord. Es calcula que a París ciutat hi poden caure fins a 5 centímetres de neu,  suficients per paralitzar la capital. A la resta de zones, molts registres es mouran entre els 5 i els 15 centímetres de neu. 

Mapa d'alertes per neu a França dimarts i dimecres
Mapa d'alertes per neu a França dimarts i dimecres | La Chaîne Météo

 

La nevada també es traslladarà al centre del país i a la zona del Pirineu francès,  on algunes alertes són de color taronja i s’esperen acumulacions significatives, especialment a la serralada pirinenca.