IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

GRAN NOTÍCIA: Neix una cria d’un dels animals més emblemàtics del Zoo de Barcelona

Es tracta d’una girafa que va protagonitzar un part que els visitants van poder gaudir sense molestar el cadell ni la mare

Imatge de la cria de girafa nascuda al Zoo de Barcelona el 10 de febrer
Imatge de la nova cria de girafa nascuda al Zoo de Barcelona | ACN

El Zoo de Barcelona va viscut una gran notícia aquesta última setmana amb el naixement d’un nou exemplar d’una de les espècies més emblemàtiques que hi ha en aquestes instal·lacions. En concret, el passat 10 de febrer va néixer una cria de girafa en un part que van poder presenciar els visitants de tal manera que no molestaven ni amenaçaven la mare i el cadell durant aquest procés tan íntim.

La cria, de la subespècie Rothschild, és filla de la Nuru, una girafa de 10 anys que va arribar al Zoo de Barcelona l’any 2011 procedent del Zoo d’Emmem. Ambdues es quedaran ara uns dies als dormitoris de les instal·lacions de les girafes abans d’unir-se amb la resta del grup, cosa que ajudarà els cuidadors a atendre millor les necessitats dels dos animals.

Gestació més llarga que la dels humans

La gestació de les girafes dura més temps que la dels humans, en concret, entre 450 i 468 dies (més d’un any). El més normal és que, en cada part, neixi només una sola cria que fa quasi dos metres d’alçada. A diferència de la majoria de mamífers, el part es produeix amb la mare dreta, inclús caminant, i les cries resten ajagudes un parell de setmanes protegides per la mare.

Conservació de les Girafes

El Zoo de Barcelona participa en el Programa Europeu de Conservació de Girafes a qui la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN) considera com a espècia amenaçada. Antigament, la girafa s'estenia per gran part d'Àfrica, però la progressiva desertització del seu hàbitat a causa de les activitats humanes, com la desforestació, la caça furtiva o els conflictes geopolítics han restringit molt la seva àrea de distribució. De fet, només queden poblacions dins dels parcs nacionals i altres àrees protegides.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Barcelona considera «imprescindible» l'existència d'aquesta espècie en parcs zoològics amb l'objectiu de crear un reservori de més de 500 individus per a possibles reintroduccions quan les condicions dels seus hàbitats naturals ho faci viable.

Per la seva banda, la Fundació Barcelona Zoo estudia un projecte de col·laboració amb les autoritats del Níger per a la conservació ‘in situ’ de la subespècie de girafa peralta, la més emblemàtica del Sahel, i així poder assegurar la viabilitat de la seva reduïda població. «Treballar per les espècies amenaçades o amb disminució d'individus és fonamental per aturar la pèrdua de biodiversitat del planeta», ha explicat la tinent d'alcaldia de Barcelona, Laia Bonet.


Comentaris

envia el comentari