Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El brasiler Neymar amb la samarreta del PSG

Neymar entra a la llista de morosos d'Hisenda amb un deute de 34,6 milions d'euros

Respecte el llistat de l'any anterior, ja no hi figuren Rodrigo Rato, Kiko Matamoros i l'advocat Rodríguez Menéndez
El brasiler Neymar amb la samarreta del PSG
El futbolista brasiler Neymar deu a Hisenda més de 34 milions d'euros. | EFE

El futbolista brasiler Neymar, amb un deute de 34,6 milions, ha entrat en la llista de morosos amb Hisenda, publicada aquest dimecres per l'Agència Tributària i que inclou els deutes i sancions pendents de pagament a 31 de desembre de 2019 per més d'un milió d'euros. L'actual jugador del PSG i exjugador del FC Barcelona apareix per primera vegada en la llista de morosos, sent la primera persona física en volum de deute de tot el llistat, desbancant així del primer lloc a l'empresari Agapito García Sánchez, amb 15,97 milions, la mateixa xifra que l'any passat.

Entre els personatges destacats que romanen a la llista figura, per segon any, l'excampió de motociclisme Sito Pons, que deu 1,95 milions d'euros, mateixa xifra que en l'anterior llista, i l'expresident de Banesto Mario Conde, que redueix el seu deute a 12,37 milions. També es mantenen al llistat l'actriu Paz Vega, que deu 2,63 milions d'euros, i la presentadora Patricia Conde, amb un deute de més d'1,88 milions d'euros.

El llistat fet públic aquest dimecres per part del Ministeri d'Hisenda inclou prop de 4.000 deutors, que acumulen un deute de més de 14.200 milions d'euros. La promotora Reyal Urbis acumula el deute més important, amb 343,5 milions d'euros.

Rodrigo Rato i Kiko Matamoros surt de la llista 

D'altra banda, l'exvicepresident del Govern i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, surt de la llista, igual que l'advocat José Emilio Rodríguez Menéndez i el col·laborador televisiu, Kiko Matamoros, que ja no figuren en el llistat, igual que Esquerra Unida-Madrid. D'igual forma, l'expresident del Reial Madrid, Lorenzo Sanz, deixa d'aparèixer en el llistat després de la seva defunció el passat mes de març a causa del coronavirus.

Per part seva, l'expresident de Banesto, Mario Conde, ha retallat el seu deute fins als 8,37 milions, pels 12,37 milions de fa un any. També repeteix en la llista l'escriptor César Vidal, que ha incrementat el seu deute amb Hisenda fins als 3,26 milions d'euros, enfront dels 2,77 milions que devia en el llistat anterior.

La constructora Isolux Corsán deu 329,6 milions d'euros

Entre les societats que entren al llistat, destaquen Intereconomía Radio S.L., amb un deute de 1,3 milions; Edifici Novosur, relacionat amb Nova Rumasa, amb un deute de 4,6 milions; o el CF Reus SAD (1,2 milions). A més, entren tres societats de Marbella: Gerència d'Obres i Serveis Marbella (12,4 milions), Ràdio Televisió Marbella (3 milions) i l'empresa de neteja (1,5 milions).

Entre les empreses que romanen i augmenten considerablement el seu deute figura la promotora Nozar, amb un deute de 215,1 milions; Isolux Corsán, amb 329,6 milions, augmentant en 13,8 milions, i Desguaces La Torre, amb 21,4 milions, sumant altres tres milions.

Al seu torn, entre les companyies que han reduït el seu deute, es troben Martinsa, amb 27 milions, reduint-se en 23,3 milions; Reyal Urbis, amb 343,5 milions, baixant en 9,7 milions; o La Casa Grande del Aceite de Oliva, pertanyent a l'empresari Luis Miguel Rodríguez, propietari de Desguaces La Torre, amb 1,76 milions, baixant en 462.000 euros aquest deute.