Muntatge amb una imatge de bitllets en un caixer automàtic i dos cercles amb els logos de Banc Sabadell i Banco Santander

Ni el Sabadell ni el Santander: el millor banc per guardar els teus estalvis ara

Algunes entitats ofereixen un 4 % d'interessos

Ni Banc Sabadell ni Santander. Per treure més profit als nostres estalvis el millor serà confiar els nostres diners a altres entitats. En alguns casos, s'arriben a remunerar els dipòsits fins al 4 % TAE (taxa anual equivalent).

L'interès que s'està oferint fins i tot és superior al que es pot obtenir amb les Lletres del Tresor. Els increments de tipus del Banc Central Europeu s'estan deixant notar. Els darrers mesos s'ha disparat l'import invertit en dipòsit, segons el Banc d'Espanya. Fins al punt que al març l'import de les noves operacions va arribar a 11.480 milions, això suposa un 71 % més respecte al mes anterior.

Ara bé, les ofertes procedeixen sobretot de les entitats que operen de manera digital i de bancs mitjans. Per la seva banda, els grans, entre els quals hi ha el Banc Sabadell o el Santander, només ofereixen propostes puntuals a alguns usuaris. De moment, però, no se'ls passa pel cap l'opció de treure'n alguna cosa generalitzada.

L'aparició de noves companyies d'estalvis que tracten de captar passiu o retenir el dels seus clients canvia completament el mercat. El comparador de productes financers HelpMyCash.com s'ha encarregat d'estudiar quins són els millors dipòsits disponibles ara mateix.

Dona introduint una targeta de crèdit en un caixer automàtic
Els bancs mitjans i digitals ofereixen dipòsits més rendibles. | Getty Images

Les propostes més interessants per guardar els teus estalvis

Els bancs mitjans es mouen al voltant del 2 % TAE. Cajamar ofereix un 2,78 %, mentre que Targobank disposa de diversos dipòsits entre el 2,6 % i el 3 %. Tot això condicionat al termini.

Per part seva, Banco March paga un 2,3 % TAE davant l'1,9 % de Triodos Bank per a un termini d'un any, publica La Razón. No obstant això, per aconseguir una major rendibilitat caldrà recórrer a la banca en línia.

Dipòsits més rendibles a curt termini

Algunes entitats s'han proposat captar nous clients amb ofertes molt atractives «a curt termini». Es cataloguen d'«especialment interessants per a tots aquells estalviadors que considerin que les millores encara tenen recorregut». A més, es presenta com una possibilitat a valorar per part d'aquells que decideixin «no lligar-se durant molt de temps amb el seu banc».

D'aquesta manera tindran els seus diners en un període de temps molt curt, assenyalen des del comparador. Entre les alternatives que cal valorar hi ha Banco BiG, que planteja un dipòsit a tres mesos al 3,5 % TAE amb un mínim de 1.000 €. A partir de 10.000 € i a sis mesos, la rendibilitat arriba al 4 %.

Una altra companyia que cal tenir en compte és BFF Bank. En aquests instants, es pot contractar un dipòsit a sis mesos al 3,55 %, amb un mínim de 5.000 €. L'anterior entitat era portuguesa i aquesta és italiana, però compta amb sucursal a Espanya.

Mà esquerra amb rellotge metàlic treient un bitllet de 50 euros i un de 100 euros d'un caixer automàtic
Algunes entitats ofereixen el 4 % TAE. | Getty Images

Al començament del 2023, Wizink va estrenar dos terminis fixos amb una remuneració rellevant: un dipòsit a tres mesos al 3 % TAE i un altre a un any al 3,3 % a partir de 5.000 €.

Depassar la barrera del 4 %

És complicat trobar un banc que ofereixi interessos per sobre del 4 %. A més de BiG, també es presenta amb aquests valors Banco Mediolanum. A través del Dipòsit 4.0 per a nous usuaris, a sis terminis, la rendibilitat arriba al 4 %. El mínim de capital exigit és de 2.000 €. Cal materialitzar la contractació per mitjà d'un gestor personal de l'entitat.

Per la seva banda, per obtenir aquesta remuneració caldrà complir almenys una de les condicions següents: comptar amb més de 3.000 € en fons, plans de pensions o assegurances de vida; o domiciliar un salari o pensió almenys de 700 €.

Si ens centrem en els canals digitals, cal destacar el dipòsit a un any de Banca Sistema. És al 3,7 % TAE a partir de 20.000 €. Per contra, Haiton arriba al 3,6 % amb una inversió d'almenys 10.000 €.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!