Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muñecos diabólicos: qué son (y 5 historias reales muñecos que se mueven solos)

Tot allò que has de saber sobre els ninots diabòlics

Et presentem diverses històries reals i pel·lícules de terror sobre aquest fenomen tan esgarrifós

Tothom ha pensat, en alguna ocasió, que els ninots gaudeixen de vida pròpia, sigui com dins de la pel·lícula 'Toy Story', amb un caràcter més infantil, sigui com a 'Chucky, el ninot diabòlic', amb un tarannà totalment terrorífic.

T'expliquem tot allò que es vincula amb els ninots diabòlics i els ninots que es mouen com per art de màgia: descobreix en què consisteixen exactament els ninots diabòlics, quina part de veritat hi ha en aquestes històries i una gran quantitat de misteris més.

Definició de ninot diabòlic

Els ninots diabòlics o posseïts són figures d'animals o de ninots que tenen la fama de moure's sols i d'estar encantats. Aquesta mena d'històries existeixen des de l'antic Egipte, en el moment en què alguns adversaris de Ramsès III van provar de crear una imatge del faraó amb cera per tal de provocar-li la mort.

En un gran nombre de religions ancestrals els mags i els sacerdots se servien de ninots durant les seves cerimònies, i els utilitzaven per atrapar-hi el mal dels fidels. Igualment, existeixen històries de ninots posseïts en diversos llocs d'Europa, com les zones de les antigues tribus germàniques o Escandinàvia, així com les Índies d'Amèrica o l'Àfrica.

Avui en dia, els ninots continuen gaudint d'una gran força en alguns corrents de l'estil de la wicca o el vudú, que els fan servir per representar els individus simbòlicament.

De quina manera pots saber si tens un ninot diabòlic o posseït? Es tracta d'una cosa que no és gens fàcil d'esbrinar perquè, en funció de la situació, es pot moure sol, pot parlar —pronunciant el teu nom, demanant ajuda—, pot escriure algun missatge a la paret o en una llibreta... En algunes situacions, fins i tot, s'ha arribat a parlar de nines que, amb el pas del temps, van envellint, com si no fossin una joguina i fossin de carn i ossos.

Els 5 ninots que tenen fama de maleïts i es mouen sols 

En aquest article, t'explicarem diverses històries reals de ninots diabòlics que et faran veure que els ninots no necessàriament són joguines inofensives. No hi ha res que demostri que tot allò que expliquem aquí sigui real, però tampoc no hi ha res que demostri la falsedat de les afirmacions que farem.

1. Mandy

Una dona va donar una nina al Museu Quesnel del Canadà l'any 1991. A partir d'aleshores, s'explica que aquesta nina va originar diversos fenòmens sobrenaturals i que va posar molt nerviosos els treballadors del recinte cultural. Tot i que no ha arribat a fer mal a ningú, la nina segueix la gent amb la mirada, i alguns diuen que l'esperit d'un nen petit l'hauria posseït.

2. Letta

L'any 1972 es va fer el descobriment d'aquesta nina a Austràlia. La llegenda diu que un parell de segles enrere l'hauria confeccionat un titellaire gitano amb l'objectiu de rebre l'ànima d'una persona que hauria mort. Els cabells de la Letta són de debò, i l'home que n'és el propietari explica que més d'un cop ha vist com es movia tota sola.

3. Pupa

Durant els anys vint, un Nadal una nena va rebre un regal: una nina. El 2005 va morir el seu propietari i, després de traspassar, la família es va adonar que la nina Pupa  es movia tota sola, que vivia.

4. Annabelle

El cinema ens ha acostat la història d'aquesta nina, tot i que no és exactament tal com ens la mostra la gran pantalla. Durant els anys setanta la Donna, una estudiant nord-americana de medicina, va rebre una nina com a regal, concretament de la marca Raggedy Ann. La noia va explicar que la nina li demanava ajuda, caminava tota sola i redactava missatges esgarrifosos. Per això, va decidir demanar ajuda a una parella d'investigadors de fenòmens paranormals, la Lorraine i l'Ed Warren, que van aconseguir tancar l'Annabelle a casa seva, dins d'una vitrina.

Annabelle - Tráiler Oficial en español HD

 

5. Robert

Es tracta d'un ninot de començaments del segle XX, que fa al voltant d'un metre d'alt. La història explica que una dona que feia de criada va regalar-lo al fill dels seus amos, anomenat Otto, després d'haver-li fet un encanteri de vudú. D'aquesta manera, el ninot Robert va esdevenir un altre ninot que, segons el propietari, es movia tot sol, que mirava a través de la finestra i que, fins i tot, va arribar a llançar tots els mobles que hi havia a la seva pròpia habitació. En cas que et vingui de gust fer-li una visita, es troba al Fort East Martello Museum situat a Florida. Igualment, hem de destacar que la història d'aquest ninot esgarrifós va arribar a la gran pantalla l'any 2015.

ROBERT: El Muñeco Robert (Trailer español)

Llargmetratges que ens mostren ninots diabòlics

Al món del cinema hem pogut descobrir un gran nombre de llargmetratges al voltant de ninots que es mouen sols i que són diabòlics. Sense cap mena de dubte, el ninot més famós és Chucky, que va començar a fer-se famós durant els anys vuitanta gràcies a la cinta 'El ninot diabòlic', de la qual actualment se n'està preparant una versió nova. En aquesta cinta, un assassí que creu en el vudú transmet la seva pròpia ànima a un ninot quan li queda poc temps per traspassar. Ha originat diverses seqüeles, i hem pogut veure-li un fill i una dona.

La nina més coneguda entre les noies és Annabelle, famosa per la pel·lícula 'L'expedient Warren'. Tot i que únicament va aparèixer en una escena, la gent en va quedar enamorada i ben aviat vam poder observar com la van crear i diverses de les seves aventures.

Abans seu, vam poder descobrir una fàbrica sencera de nines posseïdes l'any 1992, a 'Dolly Dearest'. Entre els fans del gènere de terror, es tracta de tota una obra de culte.

Dins del subgènere de ninots diabòlics, però, un títol de culte és 'Nines', que mostra sis individus que durant una tempesta decideixen refugiar-se dins d'una casa als afores. Els amfitrions de la casa són uns avis molt cordials que es dediquen a restaurar ninots antics, i que et poden transformar en un d'aquests ninots si els teus sentiments no són bons.

De la mateixa manera, també sobresurten els llargmetratges sobre ninots diabòlics de la saga 'Pupper Master', on es mostra un titellaire que descobreix una fórmula que li permet ressuscitar les persones mortes i decideix aplicar-la als ninots que té. Avui en dia, la pel·lícula 'Pupper Master' ha originat més de deu seqüeles que mostren allò que va tenir lloc tant abans com després de la pel·lícula original, de l'any 1989.

Avui en dia, YouTube ens permet descobrir diversos vídeos al voltant de ninots diabòlics i de ninots que es mouen tots sols, tot i que sovint només són una enganyifa que mira d'aconseguir visites.

De la mateixa manera, no és estrany que a les aplicacions de venda de segona mà hi trobem ninots que suposadament són diabòlics o estan posseïts. En aquesta direcció, hem de remarcar el cas de 'The Haunted Voodoo Doll', una nina que es venia a través d'eBay. El seu propietari es despertava a les nits per culpa de sorolls estranys i molestos, i tenia malsons. Al final un comprador va decidir adquirir la nina, que provenia de Nova Orleans. Ara bé, quan l'havia de rebre només va obtenir un paquet buit. Poc després, va trobar la nina posseïda al terra, just al davant de la porta de casa seva.