Nissan presenta un ERE contra 600 dels seus treballadors

Nissan podria tancar la planta de Barcelona en cas que el Brexit impliqui aranzels

L'article d'aquest matí del 'Financial Times' assenyala que la firma japonesa mantindria la fàbrica de Sunderland

Nissan, l'empresa automobilística japonesa, podria tancar la planta de Barcelonaen cas que la sortida del Regne Unit d'Europa comporti la imposició d'aranzels als automòbils, segons informa aquest matí el 'Financial Times'. Segons el mitjà britànic, especialitzat en economia, la companyia mantindria la fàbrica de Sunderland per augmentar l'oferta al mercat britànic, ja que els altres fabricants europeus com Volkaswagen o Ford hauran de fer front a les mesures pressupostàries per exportar els seus vehicles a les illes britàniques.

Nissan perd la producció de la 'pick up' de Mercedes

El recent llançament de la renovada Nissan Navara Off-Roader AT32 xoca ara amb l'anunci que Mercedes deixarà de fabricar la seva 'pick-up' X-Class a la fàbrica de Nissan de la Zona Franca de Barcelona, la qual es troba per sota del 30% de la seva capacitat de producció, segons informen fonts sindicals. La planta continuarà produint les 'pick-up' de Nissan i Renault.

La planta va fabricar un total de 8.000 unitats de la furgoneta de Mercedes l'any passat, la qual cosa representa un 14,5% de la producció de la planta, que va aconseguir els 55.000 vehicles anuals en 2019, va avançar el passat dimarts, 28 de gener, 'La Vanguardia'. Segons el mitjà, la baixa utilització de la fàbrica i els costos de retallar plantilla deixen la planta  amb pèrdues de prop de 259 milions d'euros.

També et pot interessar...