Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan a la planta de Zona Franca.

Nissan augmentarà la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200 a Barcelona

La companyia japonesa augmentarà la planta de Zona Franca per assolir el centenar d'unitats diàries

Nissan augmentarà la producció de la furgoneta elèctrica NV200 a Barcelona a partir del gener del 2020.  El ritme de producció passarà de 79 a 100 vehicles diaris i es tracta de la segona ampliació de la planta en menys de sis mesos, ja que a l'estiu se'n va fer una altra. La companyia aprofitarà l'aturada de Nadal per a incrementar la capacitat de la seva planta de bateries, ubicada a la Zona Franca.

El grup japonès té previst acabar el 2019 amb 13.100 furgonetes e-NV200 fabricades, què suposa un augment del 120% de producció respecte al 2018.  La fàbrica de Barcelona de Nissan Motor Ibèrica és l'únic centre mundial de la multinacional japonesa que fabrica aquest model de furgoneta des del 2014, de manera que quasi el 90% de vehicles s'exporten.

638 unitats s'han matriculat a Espanya del gener al novembre

El director de Producció de la planta, Óscar Bombín, ha afirmat que Nissan és «pionera» en la fabricació de furgonetes elèctriques a l'Estat i contribueix a la creació d'un ecosistema elèctric per donar resposta als problemes de qualitat de l'aire. «Amb l'increment de producció de l'e-NV200 seguim avançant en aquesta direcció», ha afegit Bombín.

La venda d'aquesta furgoneta elèctrica a l'Estat fins al setembre havia superat les xifres de matriculacions de tot el 2018. Fins al novembre s'han matriculat 638 unitats, un 86% més que en el mateix període del 2018.  En concret, l'e-NV200 té una quota de mercat del 36% a l'Estat.

Fiat i Peugeot creen el quart major grup d'automoció

També en el sector del motor,  l'acord de fusió entre el grup italo-nord-americà Fiat Chrysler i el fabricant francès Peugeot-Citroën suposa la creació del quart major grup d'automoció del món  per volum i el tercer més gran pel que fa a ingressos. Segons un comunicat del grup italià, la nova corporació està participada al 50% per cadascuna de les companyies i la fusió no comportarà cap tancament de plantes.

Es preveuen unes vendes anuals de 8,7 milions de vehicle i uns ingressos de quasi 170.000 milions d'euros anuals. D'aquests ingressos, es preveu que el 46% provinguin d'Europa i el 43% de l'Amèrica del Nord. Els dos grups engloben les marques Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot i Vauxhall.

La fusió permetrà apostar per solucions netes i sostenibles

Segons FIAT,  la nova companyia estarà ben posicionada per oferir solucions de mobilitat innovadores, netes i sostenibles en un moment de canvi del sector  i en un context de noves normatives per reduir les emissions de CO2. La previsió és que les sinergies permetin un flux de caixa net positiu des del primer any, i que aproximadament el 80% de les sinergies s'aconsegueixin el quart any.

La nova corporació estarà presidida per John Elkann, president de Fiat, i el conseller delegat del grup Peugeot, Carlos Tavares, serà el conseller delegat per un període inicial de cinc anys. La companyia matriu tindrà domicili holandès i cotitzarà en els índexs Euronext (París), així com Milà i Nova York.

El grup Fiat-Chrysler anuncia aquesta nova fusió mesos després d'haver fracassat en l'oferta per fusionar-se amb Renault,  el rival de Peugeot-Citroën.  Aquest acord no va arribar a bon port a causa de la falta de suport de Nissan, soci de Renault, i del govern francès, que posseeix un 15% de les accions del grup.

També et pot interessar...