Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan a la planta de Zona Franca.

Nissan Barcelona perd la producció de la 'pick-up' de Mercedes

El model X-Class deixarà de fabricar-se a la planta de Zona Franca a partir del maig

Sabor agredolç a Nissan Barcelona amb les 'pick up'. El recent llançament de la renovada Nissan Navara Off-Roader AT32 xoca ara amb l'anunci que Mercedes deixarà de fabricar la seva 'pick-up' X-Class  a la fàbrica de Nissan de la Zona Franca de Barcelona, la qual es troba per sota del 30% de la seva capacitat de producció, segons informen fonts sindicals. La planta continuarà produint les 'pick-up' de Nissan i Renault.

La planta va fabricar un total de 8.000 unitats de la furgoneta de Mercedes l'any passat, la qual cosa representa un 14,5% de la producció de la planta, que va aconseguir els 55.000 vehicles anuals en 2019, ha avançat aquest dimarts 'La Vanguardia'. Segons el mitjà, la baixa utilització de la fàbrica i els costos de retallar plantilla deixen la planta amb pèrdues de prop de 259 milions d'euros.

  

  

El president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, s'ha reunit amb el comitè d'empresa per a comunicar el cessament de producció, que tindrà lloc a partir de maig. Així, la línia 2 de la factoria, que va fabricar 39.000 unitats en 2019 i on es produeixen les 'pick-up' per a Nissan, Renault i Mercedes, continuarà només amb la producció de les dues primeres.

 

  

Exigeixen garanties de «continuïtat» de la planta

CCOO de Catalunya ha exigit a la direcció de la multinacional que es concretin les noves inversions compromeses per a la planta  de Barcelona i s'adjudiquin noves produccions a la fàbrica per a «garantir la continuïtat i estabilitat de la planta i dels llocs de treball».

  

  

A més, ha defensat que la planta «ofereix garanties» per al desenvolupament de nous models que s'orientin cap a on es dirigeix el sector: l'electrificació dels vehicles i la seva conducció automàtica.

El nou Navara Off-Roader AT32 es fabricarà a Barcelona

Per altra banda i sense deixar les 'pick-up', la companyia automobilística Nissan ha llançat la nova versió renovada del seu model Navara Off-Roader AT32, que estarà disponible en els concessionaris espanyols a partir del mes de febrer i comptarà amb defenses integrals d'alumini en la part inferior de la carrosseria.

  

  

Tal com ha informat la marca, el nou Navara Off-Roader AT32, que es fabrica a Barcelona, és el resultat d'una col·laboració entre la signatura japonesa i l'empresa irlandesa especialitzada en vehicles tot terreny Arctic Trucks. «La seva forma millorada garanteix una protecció més completa dels components situats en la part inferior de la carrosseria», ha destacat Nissan. Esperen que la renovada 'pick-up' sigui el model definitiu per als «aventurers que busquen elegància i resistència».

 

També et pot interessar...