Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Més alerta pel coronavirus: es manté el Mobile World Congress tot i la preocupació per la malaltia

El congrés arribarà a Barcelona el proper 24 de febrer i són desenes de milers els xinesos que visiten la ciutat comtal durant aquestes dates

El Mobile World Congress arribarà a Barcelona a finals del pròxim mes, i ho farà entre vagues programades i l'increment de víctimes afectades pel coronavirus.  El congrés se celebrarà «segons el previst» tot i la possibilitat que el virus arribi definitivament al país. 

Fa uns dies es va descartar el primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya després que un home procedent de Wuhan presentés símptomes que van fer saltar l'alarma. Tot i això,  si s'han registrat diversos afectats en diversos països com Alemanya. Això fa saltar les alarmes sobre la seguretat del Mobile World Congress, on milers de persones d'arreu del món es concentren a la Fira Gran Via. 

Es pot transmetre tot i no presentar símptomes

El cas d'Alemanya no només adverteix l'arribada del virus a Europa, sinó alerta sobre el fet que la transmissió es pot arribar a produir durant el període d'incubació de la malaltia. L'afectat, un home de 33 anys de nacionalitat alemanya, no va viatjar a Wuhan però va contagiar-se a través d'una dona xinesa que havia aterrat a Alemanya per fer una formació.  La dona no va presentar símptomes fins que va aterrar de nou a Xina, raó per la qual no es va poder detectar a temps i va contagiar el seu company. 

El govern xinès va ordenar els seus ciutadans que no sortissin del país fins que la situació estigui controlada, fet que podria afectar el Mobile World Congress. Cal recordar que Huawei, la companyia de mòbil procedent de Xina, té un gran espai reservat al recinte i és una de les apostes més fortes del mercat. Per la seva banda, desenes de milers de xinesos acudeixen cada any a aquest prestigiós congrés, el que aquest any suposarà o bé una davallada de visitants o farà saltar una alarma a la ciutat comtal per la possible transmissió del virus. 

També et pot interessar...