Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Barcelona

El Govern d'Andalusia està interessat en captar inversors a Catalunya

Vol obrir una delegació a Barcelona per apropar-se als emprenedors catalans

El president de la Junta d’Andalusia,Juan Manuel Moreno, va anunciar aquest dimarts 28 al Parlament autonòmic la recent obertura d’una delegació a Barcelona per millorar les relacions amb elsemprenedors catalans. L’objectiu és obrir una línia per atreure nous empresaris que busquin nous territoris per invertir. Al mateix temps, vol donar suport als emprenedors andalusos que es troben treballant a l’autonomia catalana.  

Grans oportunitats alternatives

Moreno vol donar oportunitats a aquells empresaris d’origen andalús perquè puguin portar a terme projectes en la seva comunitat, ja que pensa que són uns moments molt difícils fent referència a la sobirania catalana. Explicava que estaran més presents a Catalunya, prop de la comunitat andalusa que hi viu i davant les iniciatives com taula bilateral entre el Govern espanyol i la Generalitat. També, defensava que aquesta iniciativa no té ànims de confrontar a ningú, sinó de col·laborar conjuntament.

El president del PP andalús defensa que Andalusia és clau pel futur espanyol, que és una autèntica oportunitat pels àmbits socials, econòmics i institucionals. El president popular assegurava que la delegació té l’objectiu de crear llocs de treball  en doble sentit: enfortir i ajudar els emprenedors andalusos que tinguin interessos a Catalunya, i obrir una línia per atreure aquells empresaris que busquin invertir davant la situació que pateix Catalunya per l’independentisme.

No és una ambaixada

D’altra banda, ha volgut deixar clar que aquesta delegació no és cap ambaixada. El president explica que ja va existir amb els anteriors governs socialistes però es va tancar, tot i això, recalca que la nova delegació s’instal·larà a la propietat que es manté a Barcelona i per tant, no caldrà fer cap inversió.

Tot apunta que Enric Millo, l’exdelegat del Govern català i actual secretari d’acció exterior de la Junta d’Andalusia, es farà càrrec de gestionar la delegació a Catalunya, ja que en l’actualitat s’encarrega de coordinar les relacions amb la resta de comunitats autònomes.

També et pot interessar...