Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un cel rogent amb la presència de flamencs al Delta de l'Ebre

Imatges: Cels rogents espectaculars aquests dies a Catalunya

Els constants intervals de núvols que ens van arribant aquests dies a causa dels fronts atlàntics fan que les sortides i postes de sol siguin molt acolorides i fotogèniques

Imatge d'un cel rogent amb la presència de flamencs al Delta de l'Ebre
Els cels rogents es repeteixen per tot Catalunya aquests dies | Esteve Fornós

El temps està molt més tranquil aquesta setmana, però això no vol dir que no tinguem espectacles al cel igualment. En aquest sentit, els fronts atlàntics que ens van arribant aquests dies molt desgastats ens aporten constantment bandes de núvols alts i prims que, més enllà d’emblanquinar el cel i no deixar pluja, deixen uns cels rogents espectaculars a les sortides i postes de sol  a tot el territori.

El vermell, el taronja, el grana o el groc es barregen al cel amb el color blau i la foscor de l’arribada o sortida de la nit. Unes imatges molt especials que fan que molta gent pari el cotxe, deixi de caminar o, directament, s’apropi a una zona amb bones vistes per observar aquells instants d’espectacle al cel. De fet, molts de vosaltres ens heu fet arribar les vostres impressionants imatges.  Aquestes en són algunes:

Cel rogent, pluja o vent?

La dita popular diu ‘cel rogent, pluja o vent’, ja que, habitualment, quan tenim aquest tipus d’espectacle al cel vol dir que, o bé s’apropen ventades fortes, o bé arriben pluges. En aquest cas, no s’esperen temporals de cap mena, tot i que sí que bufa el vent de ponent moderat en diverses comarques. De fet, ens trobem just entre l’anticicló i els fronts atlàntics desgastats, cosa que fa que ens arribin tan sols les escorrialles d’aquests núvols que provoquen l’espectacle al cel.