L'equip de futbol de Wuhan, epicentre del coronavirus, aterra avui a Espanya

Els jugadors arriben a l'aeroport de Màlaga per assistir a una concentració després de 25 dies sense anar a Wuhan

Agents de l'aeroport equipats contra el coronavirus
L'equip de futbol de Wuhan arriba avui a Espanya | EFE

L'equip de futbol de la ciutat xinesa de Wuhan, el Wuhan Zall, que entrena l'espanyol José González,arribarà aquest dimecres a Màlaga per a una concentració en Sotogrande, a Cadis.  Segons el Ministeri de Sanitat i la Junta d'Andalusia, els jugadors no presenten cap simptomatologia del coronavirus, brot sorgit en aquesta població asiàtica.

Fonts del Ministeri de Sanitat, en coordinació amb el Servei Andalús de Salut, han explicat que han preparat un dispositiu específic de Sanitat Exterior per a avaluar i monitorar als jugadors a la seva arribada a l'aeroport de Màlaga a les 12.10 hores. 

  

El Ministeri de Sanitat ha explicat que els jugadors porten entrenant en Guangzhou —localitat situada a 1.000 quilòmetres de Wuhan— des del passat 4 de gener.. 'expedició d'aquest equip de la Primera Divisió xinesa, procedent d'Istanbul i amb anterioritat de la ciutat xinesa de Shanghái, aterrarà en l'aeroport Pablo Ruiz Picasso de Màlaga i des d'allí es traslladarà fins a Sotogrande, el municipi gadità de Sant Roque, segons van informar fonts del club.

  

Així doncs, segons Sanitat, aquest fet suposa que van abandonar la localitat de Wuhan fa 25 dies. A més, es mateixes fonts també ha subratllat que cap dels jugadors ha presentat cap símptoma i han superat àmpliament el període d'incubació. Ara, el Ministeri de Sanitat ha reiterat un missatge de tranquil·litat i confiança en el sistema sanitari espanyol.

Wuhan en quarentena

L'equip xinès, integrat per 27 futbolistes, prolongarà la seva concentració de pretemporada en aquesta localitat gaditana fins al pròxim 14 de febrer. També la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia va assegurar aquest dimarts que els integrants de l'expedició del Wuhan Zall no presenten «simptomatologia relacionada amb el virus».

Cal recordar que, des de dijous passat, no es pot sortir ni entrar a Wuhan. Les autoritats xineses han posat la ciutat en quarantena i estimen en catorze dies el temps d'incubació, que ha causat ja 106 morts i un total de 4.515 casos confirmats en tot el país asiàtic. La Conselleria també ha volgut incidir en què l'equip del tècnic espanyol va estar concentrat a la ciutat xinesa de Guangzhou, per la qual cosa no estaven en l'origen del focus del virus. 

Ara, es durà a terme un seguiment —per part del Grup Assessor de Seguiment del Coronavirus a Andalusia— alhora que es reitera un missatge de tranquil·litat a la població, ja que els integrants de l'equip, jugadors i cos tècnic, no presenten «cap mena de símptoma vinculat al brot», va indicar en el seu comunicat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari