Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del tràfic dens que es viu cada dia al centre de Barcelona

Barcelona instal·larà 20 nous radars al centre de la ciutat

La mesura s'aplicarà el 2021 per garantir els límits de velocitat i intentar assolir l'objectiu «zero víctimes»

Barcelona tindrà 20 radars nous l’any 2021 per controlar que no se sobrepassin els límits de velocitat dins la xarxa urbana. 22 persones van perdre la vida en accidents de trànsit a la ciutat comtal durant el 2019, catorze dels quan eren motoristes i cinc, vianants.

Els radars s’instal·laran als carrers Aragó, València, Balmes, Gran Via i Urgell

Segons la regidora de mobilitat, Rosa Alarcón, «la ciutat ha de ser conscient que s’han de respectar els límits de velocitat».  Els radars, que seran fixos i de punt, s’instal·laran als carrers Aragó, València, Balmes, Gran Via i Urgell, limitats a 50 km/h.

El carrer Aragó és on tenen lloc més accidents, especialment en les interseccions amb Rambla Catalunya, Lepant i Balmes, que acumulen 57 accidents entre els tres punts. Gran Via segueix una tendència similar, amb 22 accidents a la intersecció amb el carrer Badajoz, 20 a Aribau i 19 a la plaça Tetuan. L’avinguda Diagonal amb Passeig de Sant Joan també registra una gran sinistralitat, amb 27 accidents l’any 2019.

Alarcón ha concretat que la instal·lació dels radars està en fase de licitació i que encara s’han d’adjudicar els projectes a empreses. Ha assegurat que «de la mateixa manera que s’actua de forma immediata quan un vehicle està mal aparcat, s’ha de fer igual amb l’excés de velocitat».

S'avisarà als conductors dels punts on es troben els radars

Els radars seran fixos, igual que els que hi ha situats als accessos de les rondes. L’altre tipus de radar que es troba a la ciutat és el de tram, que mesura el temps que triga un vehicle a recórrer una distància entre dos punts i  calcula la velocitat en què circula.

Les zones on es col·loquin els radars comptaran amb avisos per als conductors, ja que, segons Alarcón, «ens  interessa que es respecti el límit, no sancionar».  Les dades de la Guàrdia Urbana mostren que durant el 2019 es van produir 9251 accidents a la xarxa urbana de Barcelona i des de l'Ajuntament es vol aconseguir l’objectiu «zero víctimes».

També et pot interessar...