El proper dia 8 de juny, dissabte, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana serà la formació encarregada d'obrir el 8è festival de música clàssica Nits Musicals de la Brufaganya interpretant obres corals del Renaixement català, acompanyat del conjunt de música antiga La Caravaggia.
El Cor de Cambra del Palau és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers 21 anys. Del setembre del 2011 al juny del 2016 Josep Vila i Casañas va ser-ne el director titular. Des del setembre del 2016 Simon Halsey assumeix el càrrec de director artístic i des del 2018 Xavier Puig el de director principal; Jordi Armengol és el pianista.
Als seus components se’ls exigeix un alt nivell vocal i artístic, aspectes que aporten al grup un potencial que el converteix en un cor de gran qualitat. Ha estat dirigit per grans mestres, com René Jacobs, Marc Minkowski, Kent Nagano, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim, Cristophe Rousset i Vladimir Jurowski. Des de l’any 2010 la formació és membre de The European Network for Professional Chamber Choirs (TENSO).
Dels seus darrers compromisos internacionals, cal destacar el debut l’agost del 2017 als Proms de la BBC, un dels més grans festivals de música clàssica, que se celebra a Londres, i la gira amb Jean-Cristophe Spinosi i l’Ensemble Matheus el mes d’abril del 2018, amb concerts a Barcelona, Versalles i Lió. Destaquen igualment les recents col·laboracions amb els cantants Philippe Jaroussky i Mark Padmore i el director Daniele Gatti, així com un nou programa amb el director Simon Carrington durant aquesta temporada.
En el concert d’aquest dissabte presenten una mostra del Renaixement català que repassa obres dels principals compositors del segle XVI i dels diferents gèneres del moment: música instrumental per a dansa, madrigals italians i també en llengua catalana. Però sobretot el dediquen a un gènere genuïnament ibèric com l'ensalada, un gènere polifònic fet de la barreja de música popular i culta, d’estils i llengües diferents (castellà, llatí i català), d’ironia i de dramatisme. El seu contingut teatral facilita una certa escenificació coreogràfica que ajudarà a la seva funció moralitzant d’explicar la lluita entre el bé i el mal o els valors mundans i divins. Un repàs per aquell segle daurat de la música a casa nostra i un espectacle actual i atractiu per a tots els públics.
Potser també t'interessa:
Es millora la seguretat de Sant Magí de la Brufaganya amb unes obres al campanar