Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una parella revisa uns papers, i al cercle, el logotip d'Hisenda

Si no has presentat la Renda, Hisenda té un servei gratuït que pots demanar

L'Agència Tributària posa a la disposició dels contribuents un pla d'assistència per confeccionar la declaració

La campanya de la declaració de la Renda 2023-24 va començar el 3 d'abril passat. Els contribuents poden presentar els seus ingressos a Hisenda fins a l'1 de juliol, rendir comptes i complir totes les obligacions fiscals corresponents.

Durant el primer mes, aquest tràmit només es podia fer per internet, però l'Agència Tributària ja et pot fer la Renda per telèfon. I és que, des del 29 d'abril, ja es pot demanar cita per al pla 'El truquem'. Es tracta d'un servei que ofereix atenció personalitzada per preparar la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

Podeu sol·licitar cita al web de l'Agència Tributària o a l'aplicació mòbil de l'AEAT. Hauràs de donar un número de telèfon de contacte i triar si vols rebre un avís per SMS o correu electrònic. També pots trucar al 91 535 73 26, al 901 12 12 24, o al 91 553 00 71 o 901 22 33 44 de dilluns a divendres.

Què necessites perquè Hisenda et confeccioni la Renda per telèfon?

Un cop sol·licitada la cita, l'Agència Tributària començarà a trucar als contribuents a partir del 7 de maig per fer la Renda. Per això, has de tenir el número de referència del titular o titulars de la declaració, o identificar-te amb Cl@ve PIN. També necessites el número del DNI de tots els declarants, l'IBAN del teu compte bancari i les referències cadastrals dels immobles.

Així mateix, heu d'informar sobre possibles deduccions fiscals i declarar l'obtenció de guanys de patrimoni, rendes del treball, assegurances o d'immobles llogats.

Qui pot fer servir 'El truquem'?

No tots els contribuents tenen dret a aquest servei. No hi poden accedir els ciutadans que tinguin rendes del treball superiors a 65.000 euros, o rendes de capital mobiliari superiors a 15.000 euros. Tampoc els que facin més de 2 transmissions patrimonials per vendre accions i/o immobles o tinguin béns per herència o donació.

Les persones que reben rendes de lloguer de més de 2 immobles, 2 contractes de lloguer o lloguers turístics també se'n queden fora.

Dit això, la resta de contribuents sí que podran utilitzar el pla 'El truquem'. El termini per demanar cita acaba el 28 de juny. Així mateix, a partir del 3 de juny, les persones que ho desitgin podran acudir a les oficines de l'Agència Tributària per fer la Renda.