Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´un cel blau amb algun núvol i una altra imatge en primer pla de Roberto Brasero i una tercera imatge d´una mare amb la seva filla en un camp amb arbres amb flors

Roberto Brasero avisa d'un canvi notable per al Dia de la Mare

Roberto Brasero anuncia que hi haurà un repunt dels termòmetres amb vista al cap de setmana gairebé tota Espanya

Roberto Brasero preveu novetats importants per al Dia de la Mare. Serà el pròxim diumenge 5 de maig quan tingui lloc aquesta celebració a Espanya i són molts els que romanen atents al temps.

Després d'un començament de maig amb un ambient fresc i pluges en alguns punts del país, la situació experimentarà un canvi a les pròximes hores. És cert que aquest dijous encara suportarem temperatures gèlides a territoris del nord peninsular, sobretot a zones de muntanya.

Roberto Brasero també es pronuncia sobre les pluges durant aquesta jornada en àmplies àrees de la meitat nord peninsular. S'espera que siguin més intenses a Galícia i al nord-oest de Catalunya.

Mapa del temps a Espanya el 2 de maig
Pronòstic del temps per a la tarda del dijous 2 de maig | AEMET

A partir de divendres ens espera una situació de més estabilitat, encara que caldrà estar atents a un nou front amb pluges que entrarà pel nord-oest. S'estendrà durant el dissabte per altres punts del nord, sobretot per l'entorn dels Pirineus. Per tant, encara caldrà fer ús dels paraigües en aquesta arrencada de cap de setmana.

Mapa del temps a Espanya el 3 de maig
Previsió de l'AEMET pel divendres 3 de maig a la tarda | AEMET

Això no serà impediment perquè els termòmetres pateixin una certa recuperació entre dissabte i diumenge, amb temperatures més agradables.

Roberto Brasero preveu un cap de setmana calorós: pujada de temperatures

Roberto Brasero avança que amb el pas de les hores s'aniran sumant graus als termòmetres. Per això, diumenge, coincidint amb el Dia de la Mare, es depassaran els 20ºC al nord i els 25ºC al centre. Al sud-est, Andalusia i les Canàries, les temperatures arribaran als 30ºC, en una jornada més típica de l'estiu que de la primavera.

Mapa d´Espanya amb el temps del 4 de maig
Pronòstic del temps per dissabte a la tarda, segons l'AEMET | AEMET

Per tant, el repunt serà de 10-12 graus respecte als valors assolits en aquest començament de maig. El meteoròleg d'Antena 3 posa d'exemple els 24ºC d'Oviedo, els 25ºC d'Orense, els 28ºC de Bilbao, els 30ºC de Saragossa o els 31ºC de Sevilla, entre d'altres.

Mapa d´Espanya amb el temps del 5 de maig
Previsió meteorològica per a la tarda del diumenge 5 de maig | AEMET

Roberto Brasero explica que ens espera per davant un cap de setmana càlid i amb molt de sol, tot i que les pluges encara continuaran estant presents. Els pronòstics encara preveuen precipitacions a Galícia, Cantàbric, nord de Castella i Lleó, Alt Ebre. Als Pirineus fins i tot és probable que es donin nevades en punts molt elevats.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 23
Mín. 10
Màx. 23
Mín. 13
BarcelonaMàx. 23
Mín. 12
Màx. 20
Mín. 14
ValènciaMàx. 31
Mín. 14
Màx. 29
Mín. 16
SevillaMàx. 28
Mín. 10
Màx. 27
Mín. 14
SaragossaMàx. 26
Mín. 14
Màx. 30
Mín. 14
BilbaoMàx. 26
Mín. 13
Màx. 27
Mín. 12
Palma de MallorcaMàx. 22
Mín. 14
Màx. 23
Mín. 14
La CorunyaMàx. 19
Mín. 15
Màx. 18
Mín. 12
BurgosMàx. 19
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 10
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 23
Mín. 16
Màx. 23
Mín. 17

Per tant, a la major part del país ens espera un Dia de la Mare amb ambient agradable. Tot i això, en algunes zones del nord és probable que hagin de treure els paraigües.