Laporta i Florentino es disputen el fitxatge de l'internacional anglès Raheem Sterling

No al Reial Madrid: El crac que està a punt d'arribar al Barça aquest gener

El futbolista busca sortir del Manchester City i podria arribar cedit al Barça al gener

Al Camp Nou necessiten un miracle. O, com a mínim, una cosa que s'hi assembli. Orfes de lideratge després de la marxa de Messi, l'equip de Ronald Koeman s'ha convertit en un equip vulgar, sense estil i —el que és pitjor— en un equip sense rumb. A la deriva i mantenint un entrenador a qui la directiva no vol, a Can Barça ja saben el que tocarà aquest any: patir, patir i patir.

Malgrat això, la direcció esportiva es resisteix a això i fa malabars per portar jugadors en la propera finestra de fitxatges. En aquest sentit, un nom destaca per sobre dels altres: Raheem Sterling. El futbolista, desitjat també pel Reial Madrid, no compta amb els minuts que desitja al Manchester City i veuria amb bons ulls recalar al Camp Nou.

L'anglès, format al Liverpool, va estar a punt de sortir del conjunt blau-cel, i des d'Anglaterra s'assenyala que la situació comença a ser insostenible. El futbolista anglès ha passat de ser imprescindible a ser infrautilitzat per Pep Guardiola, i Barça i Madrid volen aprofitar-se'n. Però Sterling sembla que només té una prioritat: vestir la samarreta blaugrana.

Raheem Sterling busca sortir del Manchester City i veu amb bons ulls acabar al Camp Nou
Raheem Sterling busca sortir del Manchester City i veu amb bons ulls acabar al Camp Nou | Manchester City

Els comptes del Barça: 16 milions

El Barça ho té clar: no és el moment de fer despeses inútils. Cercar una ganga, doncs, sembla la solució. Per això mateix, la incorporació de Sterling sembla complir amb totes les prioritats del Barça. Bo, bonic i —sobretot— barat. La seva fitxa és alta, però assumible pel Barça.

En una operació que s'assemblaria amb la de Luuk De Jong —que va arribar al Barça procedent del Sevilla en les últimes hores de mercat—, a Can Barça buscarien una cessió que representés un «win-win» per a catalans i anglesos. El cost podria estar entorn els 16 milions entre el pagament de l'operació i el sou del futbolista. És a dir, una cessió amb la qual el City s'estalviaria la fitxa i un problema al vestidor, i el Barça guanyaria qualitat i galons.

El Reial Madrid també persegueix Sterling

Al Santiago Bernabéu tenen tot el que troben a faltar a Barcelona: diners. Per això mateix, el Reial Madrid es convertirà en el principal competidor del Barça per Sterling. De fet, el City demanaria 90 milions i, malgrat que el Madrid no estarà disposat a desemborsar tal quantitat, sí que estarien per la labor de negociar per una mica menys de diners.

La pilota ara és a la teulada de Sterling, que manté la voluntat d'acabar a Barcelona. Al Camp Nou són optimistes, ja que el passat estiu Mateu Alemany ja va preguntar al seu entorn per temptejar la seva incorporació. Malgrat això, no es va poder arribar a cap acord, ja que en aquell temps la prioritat blaugrana es basava a alliberar massa salarial traient-se de sobre jugadors com Antoine Griezmann.

Finalment, cal destacar que el Barça pretén igualment el fitxatge de Dani Olmo, futbolista del Leipzig. Pel que fa a la seva hipotètica arribada a Camp Nou —el Barça tempteja oferir 60 milions d'euros—, no tancaria la porta a l'arribada de Sterling. Haurem d'esperar esdeveniments al Camp Nou en un mercat hivernal que es preveu, de nou, molt intens.