Foto d'uns bitllets de 20 i 50 euros.

No és per a tothom: el complement que cobraran alguns pensionistes l'any 2023

Alguns jubilats obtindran un plus a la pensió, si compleixen certs requisits

El mes de novembre situa la despesa de les pensions contributives en un 11,7% del PIB o producte interior brut. Així ho confirmen des del Ministeri. Així mateix, la quantitat de les prestacions contributives de la Seguretat Social se situa a 10.913 milions d'euros.

Una altra de les coses que cal tenir en compte en relació amb aquestes dades és que, després de la reforma de les pensions del 2013, l'edat de jubilació s'està endarrerint. Ho farà de manera progressiva fins al 2027 en un total de dos mesos per any treballat.

Amb tota aquesta situació, la quantitat que s'obtindrà per a la pensió de jubilació és una de les coses més comentades. Així mateix, hi ha una sèrie de complements que també és interessant tenir en compte i que suposaran un plus cada mes. Aquest n'és un.

Aquests són els pensionistes que cobraran aquest complement

El nou complement de què parlem és una pujada de les pensions. Per obtenir-lo cal complir una sèrie de requisits. En primer lloc, cal haver complert 66 anys i 4 mesos.

Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.
El nou complement es traduirà en una pujada de les pensions | Getty Images

A més, caldrà haver cotitzat un total de 37 anys i 9 mesos o menys. En cas que s'hagi cotitzat més que el que s'ha proposat, la persona que sol·liciti el complement podrà tenir 65 anys.

Quina és la quantia d'aquest plus en particular

Aquest complement només està pensat per a alguns pensionistes. D'altra banda, la quantitat també varia i se situa entre els 4,5 i els 82 euros. Sobretot, aquest plus està dirigit a aquelles persones que s'hagin jubilat de manera anticipada en els darrers 20 anys.

 A més, el seu objectiu principal és poder compensar tots els treballadors que es van jubilar abans d'hora. Tot i això, la prestació ha de ser inferior a la que obtenen els treballadors que es jubilen a partir d'aquest any. Això sí, sempre en les mateixes condicions.

Així serà aquest complement per als pensionistes

Perquè et facis una idea, aquest nou complement a les pensions de la Seguretat Social s'ha inclòs a la nova reforma del sistema de pensions. A més, estarà disponible només en alguns casos.

Diners
Aquest plus es començarà a cobrar el proper mes de març | GETTY IMAGES

Per accedir-hi, la persona interessada es va haver de prejubilar entre l'1 de gener del 2002 i el 31 de desembre del 2021. També per als qui hagin cotitzat 44,5 anys almenys. En cas que la pensió per jubilació sigui inferior a 900 euros, aquest plus es podrà cobrar amb 40 anys de cotització; així ho confirmen fonts de la Seguretat Social.

Quan i com es cobrarà el plus

D'altra banda, és interessant també conèixer que el complement a la pensió de jubilació de què parlem es podrà començar a cobrar el proper mes de març. A més, també cal saber quina serà la quantitat que es percebrà, que variarà segons el cas.

En aquest sentit, des del mitjà La Informació, afirmen que la quantia s'establirà: «Per la diferència entre la pensió reconeguda i la quantia que hagués rebut en cas d'aplicar els nous coeficients reductors».

En aquest sentit, el pagament del complement a la pensió es durà a terme de manera automàtica. És a dir, les persones que entrin dins els requisits no hauran d'anar a una oficina de manera presèncial. Tampoc caldrà adjuntar cap tipus de documentació.

Com veus, aquest complement es cobrarà a partir del 2023 i no caldrà sol·licitar-lo, ja que es cobrarà sense haver de dur a terme cap altre tràmit. L'objectiu és compensar les persones que es van prejubilar i la prestació seria inferior a l'actual.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp