El noi condemnat per matar un lladre rebutja els diners de VOX

El partit ha demanat l'indult per al jove i ha creat una campanya per afrontar la indemnització
El noi condemnat per matar un lladre rebutja els diners de VOX | Twitter - @vox_es

 

La formació política d'extremadreta VOX, ha reclamat l'indult per a Borja i ha creat una campanya per aconseguir els diners de la indemnització. La sentència del judici estableix una pena de dos anys de presó i una indemnització de 180.000 euros, en concepte de responsabilitats civils, per al jove, que va matar un lladre mentre intentava defensar la dona a qui aquest havia atracat. 

 

Els diners de la campanya de VOX cobririen els costos de la indemnització

No obstant això, fonts de VOX han declarat a 'La Sexta' que el Borja hauria rebutjat els diners del 'crowfunding' destinats a cobrir els 180.000 € d'indemnització. L'advocat del jove, Alfredo Herrera Rueda, assegura que «agraeix tot el suport però afrontarà les conseqüències de la sentència personalment», i que abonarà els diners a quotes. El jutjat li ha ofert pagar 250 euros mensuals per fer front a la indemnització, «una quantitat que, amb esforç, pot afrontar», explica l'advocat.

 

Espinosa de los Monteros, a l'esquerra, considera que Borja «va tenir un comportament exemplar» | Flickr - VOX

 

El portaveu del partit, Iván Espinosa de los Monteros, ha explicat que la formació volia defensar el Borja perquè «va tenir un comportament exemplar i heroic» i ha anunciat que proposaran una reforma del Codi Penal pel supòsit de legítima defensa perquè «inclogui també la defensa de tercers en situació de vulnerabilitat». I ha afegit: «Creiem que és una situació seriosa i greu perquè tots hi posem de la nostra part amb independència del color polític».

 

El jove no vol aparèixer als mitjans de comunicació

De totes maneres, Borja ha declinat les ajudes del partit i no vol acceptar els diners per evitar crear la idea que s'està lucrant amb la campanya i la condemna. El seu advocat ha afirmat que el jove no vol aparèixer als mitjans de comunicació perquè la situació el supera i no vol perjudicar-se més.

 

Els fets van tenir lloc el febrer del 2015 a Fuengirola (Màlaga) quan un lladre va atracar a una dona i el jove va perseguir el delinqüent per recuperar la bossa de mà sostreta. Borja, en un forcejament, va propinar-li dos cops de puny i el lladre es va desplomar a terra, caiguda que va causar-li un traumatisme cranioencefàlic i una hemorràgia cerebral. Arran de les lesions, va morir al cap de dos dies i, encara que en part s'atribueixen a l'alcoholisme de la víctima, s'ha condemnat al jove per responsabilitats civils.

 

També et pot interessar...