YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un noi de 19 anys es desperta del coma i no sap res sobre el coronavirus

El noi patia problemes neurològics

Una persona agafa una mà d'una altra al llit d'un hospital
Joseph Flavill ha despertat del coma sense saber què és el coronavirus | iStockPhoto (gorodenkoff)

Un jove anglès que ha romàs al voltant d'un any sencer en coma s'ha despertat sense recordar gens de la pandèmia del coronavirus, malgrat haver-se contaminat d'aquest virus en dues ocasions durant la seva estada en el centre hospitalari.

Ell és Joseph Flavill, de 19 anys, l'adolescent no va ser ingressat a l'hospital a causa de la COVID, sinó perquè desafortunadament va ser atropellat per un cotxe mentre anava caminant pels limítrofs de la seva casa en Tutbury, Staffordshire l'1 de març, tres setmanes abans que donés inici el primer confinament nacional implantat a Gran Bretanya.

El que és una realitat és que el coronavirus continua deixant xifres realment preocupants. El jove, moments després del seu accident, va ser traslladat d'urgència a l'Hospital General de Leicester per les autoritats sanitàries i allí va passar sis mesos en coma, abans de ser traslladat a Adderley Green, un centre de rehabilitació per a causes neurològiques situat en Stoke-*on-*Trent, fa quatre mesos.

Fins a aquest instant havia passat en total gairebé 11 mesos en estat de coma, encara que avui dia està més prop de la seva tan anhelada recuperació després de despertar, perquè ja aconsegueix respondre a través de parpellejos i somriures als seus éssers estimats. Durant la seva estada es va contagiar de la malaltia del coronavirus en dues ocasions, de les quals s'ha recuperat.

Escurçant la distància en el procés de recuperació

La seva tia Sally Flavill-Smith relata els seus avanços en el mitjà 'Daily Mail': «Al principi els seus ulls estaven oberts, però no responia a res, però en les últimes setmanes ha fet passos increïbles. Intenta participar, parpelleja i somriu. Aixeca les extremitats quan se li indica. Està progressant molt. Definitivament està millorant».

Situació i restriccions que li compliquen a la família poder visitar a 'el seu petit', encara que gràcies a les noves tecnologies, sí que es poden comunicar per mitjà de Facetime i la seva tia diu que la seva cara s'il·lumina cada vegada que veu als seus amics i familiars en la pantalla.

«És el millor que li hem vist últimament. Pot semblar un petit progrés, però el fet que pugui xocar els cinc amb la infermera és un gran pas. És increïblement dur per a la seva mare no poder veure-ho», relata amb emoció.

Una família molt unida i a la qual se li va permetre, especialment a la mare, passar temps amb ell, en el seu 19 aniversari encara que va haver de romandre socialment distanciada. Igualment i molt pendent en tot moment del seu fill, tira molt en falta estar al seu costat en el procés de la seva recuperació.

Tot el suport per a Joe

Abans que succeís aquest malson, el jove estava en bona forma i no tenia cap problema de salut. El seu principal hobbie era el joquei i altres esports.

Joe tenia clar que volia prendre's un any sabàtic una vegada acabés el batxillerat per a viatjar, per la qual cosa durant aquest temps, amics i familiars han avançat que li estan preparant una sorpresa d'allò més especial, i és que unes 100 persones li estan muntant amb bicicleta, caminant, corrent i remant per a recórrer la distància equivalent a una volta al món a casa, això sí.

Una iniciativa molt bonica en la qual cada dia se sumen els quilòmetres que s'han produït per a esbrinar fins a quin punt ha arribat, i ja podem dir que l'equip ja ha completat 8.000 milles en només 20 dies.

D'altra banda, la família ha creat una pàgina destinada a la recaptació de fons, i ja han rebut més de 20.000 lliures, que aniran destinats a ajudar a cobrir els costos de qualsevol tractament que el jove necessiti de cara a un futur pròxim.


Comentaris

envia el comentari